Våbenkæmpe i milliard-samarbejde med dansk virksomhed

Den danske højteknologiske virksomhed Weibel har indgået et strategisk samarbejde med den amerikanske Lockheed Martin.

Foto: TAMI CHAPPELL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når de omdiskuterede missilforsvar skal bygges over store dele af verden, så bliver det med danske komponenter fra Allerød-virksomheden Weibel Scientific.

Den højteknologiske virksomhed har netop indgået et strategisk samarbejde med producenten af missilforsvaret, våben- og forsvarskonglomeratet Lockheed Martin.

Den amerikanske kæmpe har skudt 22 millioner kroner i samarbejdet, men på sigt kan partnerskabet være langt mere værd: Weibel mener, at der kan skabes forretninger for to milliarder kroner:

»Det banebrydende partnerskab er en milepæl i Weibel Scientifics historie, som kan skabe forretning for mere end to milliarder kroner, og som har potentiale til at fordoble vores omsætning over de næste fem år. Partnerskabet et perfekt eksempel på et industrisamarbejde, som booster dansk erhverv og skaber nye danske jobs,« siger administrerende direktør Peder R. Pedersen, Weibel Scientific.

Weibel er en af verdens førende producenter af de såkaldte Doppler-radaer, og det er også disse radar, som muligvis skal bruges til misselforsvaret. I forvejen leverer Weibel disse radarer til NASA, men nu skal de altså i givet fald også bruges i forsvarsteknologi.

»Weibel Scientifics avancerede Doppler-radarer løser mange opgaver over hele verden. Weibels solide erfaring med radarteknologi, kombineret med Lockheed Martins omfattende ekspertise inden for missilforsvar, vil kunne udvide kapaciteten til at opdage, kontrollere og engagere ballistiske missiler for at forsvare civilbefolkninger,« siger Brad Hicks, Vice President Integrated Warfare Systems and Sensors, Lockheed Martin.