V: Ingen betydning for TV 2 salg

Et salg af TV 2 er hverken kommet tættere på eller længere væk efter aftalen om brugerbetaling på TV 2, lyder det fra Venstre. Samme melding kommer fra Kulturministeriet.

Læs mere
Fold sammen
”Det betyder hverken noget den ene eller den anden vej. TV-salget var på stand by før og det er det stadig,” understreger medieordfører for Venstre, Ellen Trane Nørby.

Hun henviser til regeringens tidligere udmelding om, at salget afventer de verserende retssager om ulovlig statsstøtte til TV 2. Fire er vundet, men to mangler endnu. I Kulturministeriet er meldingen den samme.

Den forhenværende Kulturminister Brian Mikkelsen (K) havde sat gang i salgsprocessen, men måtte i 2005 erkende, at man ikke kunne sælge, så længe der verserede en række uafklarede EU-sager mod TV 2. Men selvom fire af dem nu er vundet er der intet, der tyder på, at et salg er på vej. Ifølge Berlingskes oplysninger er der stor intern uenighed i regeringen om en privatisering. Også selvom det rent teknisk er muligt at sælge TV 2 på trods af de tilbageværende sager.

Kulturminister Carina Christensen sagde i sidste uge til Berlingske Business:

”Som det står i regeringsgrundlaget, så skal aktiemajoritet i TV 2 sælges. Det vil ske, når der er klarhed over de to verserende retssagers udfald, og når TV 2s økonomi er blevet bedre, så vi kan få en god pris for TV 2, så et salg kan komme til gavn for borgerne.”