Minister: TV 2 er tæt på konkurs

Statens reklamefinansierede TV-station, TV 2, var tæt på en konkurs. Derfor skal danskerne med andre betalingskanaler fremover betale for at Vild med Dans og andre TV 2-programmer.

Det forklarer Kulturminister Carina Christensen.

”Det er ikke en drømmeløsning, og det var et vanskeligt valg. Men TV 2 var tæt på konkurs, og derfor er jeg glad for, at et bredt flertal står bag det her,” siger Carina Christensen.

Planen indebærer, at alle danskere, der abonnerer på andre betalingskanaler fra og med 2012 skal betale for at se TV 2. TV 2 vurderer selv, at prisen kommer til at lægge på 20-25 kr. om måneden.

Indtil 2012 kan TV 2 låne yderligere penge af staten.

”Staten stiller en kreditfacilitet til rådighed i en overgangsperiode,” siger Carina Christensen og bekræfter, at dette ligesom resten af planen skal godkendes af EU-Kommissionen. Hun har ikke nogen plan B i ærmet.

”Det er klart, at hvis planen ikke bliver godkendt, skal vi have arbejdstøjet på,” siger hun.

Der har også været spekuleret i en licensløsning for TV 2, men det er blevet fravalgt.

”Der var to udveje. Man kunne gå tilbage til licensfinansiering. Det har været drøftet som en mulighed. Det er vanskeligt, fordi man ikke kan skille TV 2s aktiviteter ad,” siger Carina Christensen.

Hun understreger at løsningen, der betyder, at danskere, der ikke har andre betalingskanaler, heller ikke behøves at betale for TV 2, ikke komme til at give en fordel til nogle distributører frem for andre.

”Aftalen er platformsneutral. Hvis du er en af de seere, der kun vil se Danmarks Radio og TV 2, kan du få et TV 2-alene kort, så du ikke skal betale det. Men bliver du betalingskunde, kan du ikke få sådan et kort,” siger Carina Christensen.