Brugerbetaling på TV 2 fra 2012

Kulturministeren og seks af folketingets medieordførere er blevet enige om en redningplan for den kriseramte TV-kanal. Danskerne skal betale 20-25 kr. om måneden for at se TV 2 fra 2012. (Opdateret 16.24)

Foto: Keld Navntoft / Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Danskerne skal fra 2012 til lommerne for at se TV 2. Danskere, der kun vil se DR og TV 2 får dog mulighed for fortsat at modtage TV-kanalen gratis. Det gælder uanset hvordan man modtager TV.

Folketingets medieordførere - undtaget Enhedslisten - og kulturminister Carina Christensen er blevet enige om en redningsplan for TV 2, der blandt andet betyder brugerbetaling på hovedkanalen.

Carina Christensen præsenterer i øjeblikket redningsplanen på et pressemøde i Kulturministeriet, hvor hun netop har afsløret, at prisen for at se TV 2 bliver 20-25 kr. om måneden.

"TV 2 står i en alvorlig situation. Vi er nået et væsentligt skridt i dag, men vi er ikke i mål endnu. Vi ved ikke, om EU-kommissionen godkender planen, som er vores løsning for, hvordan vi kan fremtidssikre TV 2," siger kulturminister Carina Christensen.

Derudover skal TV 2s guldæg Broadcast Service Danmark sælges. Det forventes at indbri,ge mellem 5-600 mio. kr. til både DR og TV 2. Indtægten skal bruges til at nedbringe gælden.

DR får desuden bevilget 65 mio. kr. til nye initiativer.

TV 2 fik i sommer økonomisk nødhjælp i form af et statslån på i omegnen af en halv mia. kr. Bankerne havde afvist at låne penge til at redde TV-stationen ud af en akut likviditetskrise i kølvandet på massive investeringer året forinden, færre reklameindtægter end ventet og et dyrt radioeventyr.

Kort forinden havde TV 2s nye chef, Merete Eldrup, gennemført en massiv sparrerunde, der medførte nedlæggelsen af 200 stillinger.

For at få statslånet godkendt i EU-Kommissionen forpligtede TV 2 og staten sig til senest 4. februar at fremlægge en bæredygtig forretningsplan for virksomheden og redegøre for, hvordan statslånet betales tilbage.

Det er denne plan, som partierne nu er blevet enige om.