Udenlandske advokathuse presser danske topadvokater

Nu begynder de store udenlandske huse at mase sig ind på det lukrative forretningsområde med virksomhedshandler.

Det er fortsat danske huse som Gorrissen Federspiel, Kromann Reumert, Accura og Plesner, der indtager topfire over handlerne, målt i værdi. Men internationale huse er begyndt at dukke op og sætte sig på flere af pladserne i top-10. I 2014 skulle man helt ned på 20.-pladsen på listen for at finde det første udenlandske advokathus. (Pressefoto: Plesner) Fold sammen
Læs mere

I mange år har danske advokater haft stort set hele markedet for sig selv.

Men nu begynder de store udenlandske huse at mase sig ind på det lukrative forretningsområde med virksomhedshandler. Det skriver Finans.

»Udover den interne konkurrence i det danske marked mærker vi klart en stigende interesse fra meget store udenlandske advokatfirmaer, der gerne vil ind i Danmark. De går efter de store grænseoverskridende transaktioner som opkøb eller indgåelse af internationale partnerskaber,« siger Tom Kári Kristjánsson, managing partner i Plesner, der er det femtestørste advokatfirma i Danmark.

At de udenlandske advokater har held med det, fremgår af en statistik over, hvilke advokatfirmaer der fik fat i de største og de fleste virksomhedshandler i 2015.

Det er fortsat danske huse som Gorrissen Federspiel, Kromann Reumert, Accura og Plesner, der indtager topfire over handlerne, målt i værdi. Men så begynder internationale huse at dukke op og sætte sig på flere af pladserne i top-10. I 2014 skulle man helt ned på 20.-pladsen på listen for at finde det første udenlandske advokathus.

»Det danske advokatmarked har generelt været forskånet for de store udenlandske konkurrenter - det skyldes nok en kombination af markedets størrelse og de danske kontorers konkurrenceevne. Men vi kan mærke, at de er der - de allerstørste firmaer fra Storbritannien og USA, som kommer ind i forbindelse med store børsnoteringer, hvor den internationale rolle er defineret. Men det er ikke min fornemmelse, at de indtil videre i øvrigt har fået markedsandele af betydning,« siger Tomas Haagen, managing partner hos Gorrissen Federspiel, til Finans.