TV 2: Seerne skal til lommerne fra 2012

Fra 2012 skal danskerne til lommerne for at se TV 2. Det er ifølge Journalisten.dk en del af den kommende redningsplan, der senest skal ligge klar den 4. februar

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Den kommende redningsplan for TV 2 vil indebære, at danskerne skal til at betale penge for at se TV 2. Det skriver Journalisten.dk.

Ifølge hjemmesiden kan regnestykket ikke gå op, med mindre man man indfører brugerbetaling. Derfor vil det blive et væsentligt emne i forhandlingerne om at redde stationen. Hvor stort, beløbet vil blive, er endnu ikke besluttet.

Der bliver dog ikke tale om at sende girokort ud fra den ene dag til den anden. Parterne er angiveligt indstillet på at vente til 2012, hvor der igen skal skiftes til nyt digitalt sendeformat, MPEG4, og hvor mange af de nye digitale tv-bokse atter vil være forældet, skriver Journalisten.dk.

Det vil således være et strategisk og teknisk godt tidspunkt at indføre brugerbetalingen, lyder ræsonnementet. Og så har man også bedre tid til at forklare det over for forbrugerne.

Hvis TV 2 skulle komme i økonomisk medvind i årene frem mod 2012, kan man vælge at begrænse brugerbetalingen. Men umiddelbart menes det ikke at være realistisk.

Samtidig skulle det være sikkert, at et salg af hovedsædet i Odense ikke længere er på tale.

Carina Christensen (K) og medieordførerne vil senere i denne uge mødes for at strikke den endelige redningsplan for TV 2 sammen.