TV2-plan ventes på plads sidst på ugen

Sidst i denne uge forventes medieforligskredsen at have en redningsplan for TV2 på plads. Det kan meget vel blive brugerbetalt TV2.

Foto: Keld Navntoft/ Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Politikerne i medieforligskredsen mødes ifølge Ritzaus oplysninger enten torsdag eller fredag i denne uge for at lægge sidste hånd på en TV2-redningsplan.

Senest den 4. februar skal EU-Kommissionen officielt kunne godkende en plan fra TV2 og Kulturministeriet for, hvordan TV2 bliver økonomisk bæredygtig.

Det var således betingelsen for, at EU kunne godkende statens ekstraordinære lån til TV2 på omkring en halv milliard kroner, som blev bevilget for et halvt år siden.

Det har tidligere været fremme, at regeringen skulle være klar til at efterkomme TV2's ønske om at opkræve en form for brugerbetaling. Hvorvidt det er tilfældet, ønsker Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, ikke at forholde sig til.

Men at politikerne har omend meget travlt, hvis embedsmænd fra Kulturministeriet og EU-Kommissionen skal nå til en fælles forståelse før fristen den 4. februar, lægger hun ikke skjul på.

"Vi trænger til at blive færdige. Vi skal være færdige nu, hvis kommissionen skal nå at godkende," siger Ellen Tran Nørby.

/ritzau/