Tryg overvejer politianmeldelse

Falsk sikkerhedsprogram misbruger forsikringskoncernens navn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsikringskoncernen Tryg overvejer at politianmelde firmaet bag et falsk sikkerhedsprogram for misbrug af Trygs navn.

Som omtalt på business.dk forsøger et firma under navnet Trygpcbruger.com at lokke danske forbrugere til at købe et sikkerhedsprogram, som angiveligt skal fjerne spionprogrammer på deres computer. Det falske sikkerhedsprogram forsøges solgt til uforsigtige slutbrugere gennem reklamebannere, som lanceres fra flere populære, danske netsteder.

»Programmet er udformet på korrekt dansk og konstrueret, så det kan skabe frygt for, at brugernes PC er inficeret. Dette er ikke korrekt men er en 'smart' måde at lokke kunderne i fælden. Tryg har intet med denne virksomhed at gøre og kan kun advare alle forbrugere mod at bruge programmet og den tilhørende hjemmeside. Tryg undersøger for øjeblikket muligheden for at politianmelde og retsforfølge firmaet bag hjemmesiden,« oplyser koncernen.

IT-sikkerhedsfirmaet CSIS Security Group opfordrer til, at man effektivt blokerer for adgang til programmet.

»Trygpcbruger er fup,« siger IT-sikkerhedsspecialist Peter Kruse fra CSIS. Serveren, som følsomme kreditkortoplysninger sendes videre til, befinder sig i London, mens netadressen trygbrugerpc.com er oprettet af et firma i USA.

Kun otte af 29 antivirusprogrammer er i stand til at opfange og stoppe installationen af programmet.

Til gengæld åbner programmet ikke mulighed for, at hackere kan trænge ind på ens PC, ligesom det heller ikke aflurer tastetryk til f.eks. adgangskoden.