Telenor spærrer for piratadgang

En kvart million bredbåndskunder hos Telenor i Danmark har fået lukket for adgangen til det svenske Pirate Bay.

Alle kunder hos Telenors selskaber i Danmark - Sonofon, Cybercity, Tele2, Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere end en kvart million kunder hos Danmarks næststørste teleselskab, Telenor, har fået spærret for adgangen til netstedet Pirate Bay.

Onsdag i sidste uge blev der også lukket for alle Cybercitys bredbåndskunder. Dermed er 255.000 Telenor-kunder i Danmark forment adgang til den svenske netside, som beskyldes for at distribuere ulovligt kopieret materiale som film og musik.

Østre Landsret stadfæstede 26. november fogedrettens afgørelse fra februar i år om, at Tele2 i Danmark skal lukke for adressen for sine kunder. Tele2 er i mellemtiden blevet købt af Telenor, som i oktober fusionerede Tele2, Cybercity og Sonofon. Dermed gælder afgørelsen alle Telenors bredbåndskunder i Danmark, vurderer Telenor.

Telenor har - med de øvrige danske teleselskabers opbakning - besluttet at bringe sagen for Højesteret. Teleselskaberne mener nemlig, at det er meget principielt, at det er dem, der skal gribe ind og standse mulige ulovligheder.

Formanden for tele- og Internet-udbydernes brancheforening Telekommunikationsindustrien i Danmark, Telias juridiske direktør Jens Ottosen-Støtt, beskrev i sidste uge over for Business.dk det betænkelige i, at retten lukker for forbindelsen, men at ingen har klarhed over, hvordan man på et tidspunkt beslutter at genåbne forbindelserne.

Det er musikbrancheorganisationen IFPI, der har anlagt sagen mod Tele2.

Telenor-koncernen - som er verdens syvendestørste teleselskab - har i Danmark 1,78 millioner mobilkunder, 255.000 fastnetkunder og 282.000 bredbåndskunder.