30-årig samler 20 millioner pirater

Den 30-årige Peter Sunde er nu oppe på at have samlet 20 millioner it-pirater.

Norsk-svenske Peter Sunde er ikke en populær mand i musik-, film- eller softwarebranchen. Han samler nemlig piraterne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Norsk-svenske Peter Sunde er ikke en populær mand i musik-, film- eller softwarebranchen. Den 30-årige leder af internettjenesten Pirate Bay har nu samlet 20 millioner brugere, der frit kan udveksle film, musik og programmer uden at betale rettighedshaverne.

Det skriver internettjenesten TorrentFreak. Pirate Bays vækst har været markant, for i november sidste år var der seks millioner brugere, og året før tre millioner.

Ifølge TorrentFreak satser Pirate Bay, der er baseret i Sverige, at have 25 millioner brugere ved årets udgang, og Peter Sunde ønsker sig 24 millioner brugere i julegave.

Pirate Bay er en tjeneste, der gør det muligt for brugere anonymt at udveksle alle former for data, også materiale, der er beskyttet af ophavsretten, uden betaling.

I maj 2006 forsøgte svensk politi at stoppe tjenesten ved at beslaglægge Pirate Bays it-udstyr, men tjenesten fungerer i dag i bedste velgående.