Telenor og »3« går sammen i Italien

De to nordiske telegiganter Telenor og 3 forener kræfterne efter et års forhandlinger, og slår sig nu sammen i Italien.

Det bliver nu for alvor »all-in-one«, når Telenor og »3« forener kræfterne i Italien. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To af de store, internationale telekoncerner, Telenor og »3«, slår sig nu sammen i Italien efter angiveligt mere end et års forhandlinger.

Det Telenor-delejede Vimpelcom vil ifølge TMT Finance fusionere sit datterselskab, Wind Italia, med 3 Italia.

»3« er i Norden ejet med 60 procent af hongkongkonglomeratet Hutchison-Whampoa og med 40 procent af den svenske milliardærfamilie Wallenbergs investeringsselskab Investor AB.

Halvdelen til hver

Vimpelcom og Hutchinson har begge vægret sig ved at sælge deres eget datterselskab, og derfor vil de nu ifølge TMT Finance fusionere de to italienske teleselskaber og fremover hver eje 50 procent af dem.


Fusionen kommer, efter at konkurrencemyndighederne i Tyskland og i Irland de seneste uger har vendt tommelfingeren opad for andre fusioner i telebranchen. »3« har i Irland for nylig købt O2 og i Østrig købt Orange. Der går spekulationer om, hvorvidt »3« i Norden vil overtage den svenske Tele 2-koncern.

EU-Kommissionen vil inden for få dage melde ud, om det største, planlagte salg - af hollandske KPNs tyske mobilselskab E-Plus til den spanske telegigant Telefónica - får det blå stempel.

Sker det, ventes en stribe fusioner og opkøb i den europæiske televerden, måske også i Danmark, hvor branchen længe har været trængt på indtjeningen på grund af den hårde konkurrence.