Sydbank: Tiltale får svært ved at rokke ved Pandora

Fredagens tiltale mod Pandora, der mistænkes for ikke at have nedjusteret sine forventninger i tide tilbage i sommeren 2011, vil formentlig ikke slå smykkeproducenten ud af kurs. Heller ikke hvis Pandora skulle ende med at blive kendt skyldig og dermed betale en bøde i sagen.

»Som investor, tror jeg, man skal tage det her med sindsro, selvom det selvfølgelig er en alvorlig anklage,« vurderer Pandora-analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

Det vurderer Pandora-analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen, over for Ritzau Finans.

»Jeg tror ikke umiddelbart, at en bøde - hvis det skulle komme dertil - vil flytte fokus fra Pandora og fokus på det positive markedsmomentum, som opleves i øjeblikket. Ikke bare kursmæssigt, men også markedsmæssigt, hvor man ser fremgang på indtjeningen,« lyder den umiddelbare vurdering fra analytikeren.

Det er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, også kendt som Bagmandspolitiet, der har rejst tiltale mod Pandora. Smykkevirksomheden er tiltalt for ikke rettidigt at offentliggøre intern viden om selskabets nedjustering i 2011. Da nyheden om nedjusteringen kom frem, faldt Pandora-aktien 65 pct.

»Man skal selvfølgelig tage bødestørrelsen med i sine overvejelser, når man kigger på det her, og hvad det kan blive. Jeg kan ikke forestille mig, at det er en større bøde, som virkelig kan flytte kursen markant. Og i sådan en sag er det meget påstand mod påstand,« siger Søren Løntoft Hansen.

»Som investor, tror jeg, man skal tage det her med sindsro, selvom det selvfølgelig er en alvorlig anklage,« konstaterer han.

Aktien i Pandora tog oven på nyheden fredag et dyk til 255 kr. fra 260 kr. Efterfølgende har aktien dog genvundet størstedelen af det tabte og ligger lidt over middag i 258,5 kr.

Men det kan presse smykkevirksomheden yderligere, hvis aktionærer vælger at samle sig i gruppesøgsmål eller én for én sagsøger Pandora for at misinformere, mener Søren Løntoft Hansen.

»Det kan være udfordrende, hvis andre aktionærer vil gå efter Pandora. Det er der, den største usikkerhed ligger, og der kunne man måske ramme ind i nogle mislyde,« siger analytikeren.

Sydbank anbefaler »køb« af Pandora-aktien.