Stylepit i roligere farvand

Modeselskabet Stylepit har gennemført en aktieforhøjelse, som sender det børsnoterede selskab ind i mere roligt farvand. Der ulmer dog stadig et købstilbud fra Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, ligesom det fortsat er uklart, hvor medstifter Nicolai Kærgaard står.

"For mig er det helt afgørende, at Stylepit er kommet ind i roligt vande. Nu ved alle, at kapitalen er til stede," siger bestyrelsesformand N.E. Nielsen. Fold sammen
Læs mere

Uafhængigt af Anders Holch Povlsens købstilbud på modebutikken Stylepit har selskabet nu gennemført den planlagte kapitaludvidelse. Dermed kan Stylepits bestyrelse med advokat og bestyrelsesformand N.E. Nielsen i spidsen arbejde videre med det børsnoterede selskab i mere roligt farvand, og det var da også en glad formand, Berlingske Business i går talte med umiddelbart efter bestyrelsesmøde i Stylepit.

»Det går altid godt, når jeg er til stede,« sagde N.E. Nielsen efterfulgt af latter.

N.E. Nielsen har selv tegnet 18.000 aktier, mens selskabet Las Atalayas med medstifter Christian Bjerre Kusk i ejerkredsen har tegnet 50 millioner aktier og dermed ejer lige over 165 millioner aktier svarende til 20,96 procent af aktiekapitalen. Ejendomsselskabet Trianglen 24 ApS, der ledes af bestyrelsesmedlem Stein Lande, har tegnet knap 18,6 millioner aktier, og det samme antal aktier har Oresund Capital II ApS, der ledes af Stylepits administrerende direktør Marc Jeilman, tegnet.

Tilbud på hele butikken

Bestseller-ejer Anders Hoch Povlsen, som ejer cirka 28 procent af Stylepit, har gennem sit investeringsselskab Aktieselskabet af 14.10.2012 fremlagt et tilbud på at købe hele butikken betinget af, at han opnår en ejer-andel på over 50 procent. Han har tilbudt at betale 20 øre pr. aktie, hvilket er en fordobling i forhold til den pris, der kunne tegnes aktier til i kapitaludvidelsen.

Aktieemissionen er fuldtegnet for i alt 48,4 millioner kroner, og spørgsmålet er nu, hvorvidt det bliver muligt for Anders Holch Povlsen at opnå en ejerandel på over 50 procent. Medstifter Nicolai Kærgaard har indgået en bindende aftale om at sælge sin andel af Stylepit til Anders Holch Povlsen og Bestseller, hvilket vil give Anders Holch Povlsen en ejerandel på lige over 48 procent. Der er dog det aber dabei, at Nicolai Kærgaard i forbindelse med kapitalforhøjelsen indgik en aftale med Stylepit om at »tegne udbudte aktier ved udnyttelse af tildelte tegningsretter« og i øvrigt har indgået aftale om at stille tegningsretter vederlagsfrit til rådighed for garantistillerne.

»Det finder en løsning. Jeg er helt overbevist om, at vi finder en fornuftig løsning,« siger N.E. Nielsen til de »trakasserier«, der stadig ulmer i og omkring selskabet.

Blåstemling af konceptet

Formanden er som udgangspunkt positiv over for Bestseller og Anders Holch Povlsens interesse for Stylepit.

»At Bestseller lægger et bud på selskabet betragter jeg som en blåstempling af, at forretningskonceptet er interessant. Vi kan også se, at interessen for selskabet er vokset, nu hvor kapitalen er på plads,« siger N.E. Nielsen.

Bestseller har endnu ikke fremlagt det tilbudsdokument, som skal udrede detaljerne i, hvad eventuelle sælgere får for deres aktier. Indtil det er fremme, vil N.E. Nielsen ikke forholde sig til noget konkret omkring Anders Holch Povlsens ejerskab.

»Indtil videre har vi kun hørt, at de vil bevare selskabet børsnoteret. Det er det, vi må lægge til grund,« siger N.E. Nielsen og fortsætter:

»Vi opererer som bestyrelse ud fra, at vi har ansvaret for virksomheden, så længe vi sidder i bestyrelsen. Vores pligt er at gøre det bedst muligt for flest,« siger han med henvisning til selskabets mindre aktionærer.

»For mig er det helt afgørende, at Stylepit er kommet ind i roligt vande. Nu ved alle, at kapitalen er til stede, og det har givet den almene interesse for virksomheden, som jeg mener, man kan kapitalisere på forretningsmæssigt, og som vi i bestyrelsen overvejer, hvordan vi kan udnytte bedst muligt,« siger formanden.