Holch Povlsen i magt-demonstration: Byder på hele Stylepit

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen lægger nu bud ind på at overtage hele modeselskabet Stylepit, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse.

Anders Holch Povlsen stopper rod og konflikter i modebutikken Stylepit ved at købe hele selskabet.
Læs mere
Fold sammen

Bestsellerejer og investor Anders Holch Povlsen trækker nu en streg i sandet og går efter at overtage magten i det børsnoterede modeselskab Stylepit.

Anders Holch Povlsen, som ejer omkring 25 procent af selskabet, havde ellers lukket pengekassen for Stylepit, men nu går han efter at overtage hele selskabet og købe den omstridte medstifter Nicolai Kærgaard ud af selskabet. Anders Holch Povlsen vil ifølge en fondsbørsmeddelelse købe alle aktierne i Stylepit for 0,2 kroner per aktie, hvilket er en præmie på 100 procent i forhold til den kurs, hvortil der kan tegnes aktier i fortegningsemissionen.

Dermed sætter den jyske købmand en stopper for de indbyrdes konflikter, der har præget Stylepit, senest med et planlagt kapitalrejsning, som medstifter Nicolai Kærgaard spændte ben for ved at springe fra en aftale kort før offentliggørelse af prospektet.

Det frivillige, betingede købstilbud er blandt andet betinget af, at Anders Holch Povlsen opnår aktier og stemmer i Stylepit på over 50 procent. Nicolai Kærgaard har dog ifølge fondsbørsmeddelelsen allerede afgivet tilsagn om at sælge sin ejerdel på 24,3 procent til Anders Holch Povlsen, hvilket giver en samlet ejerandel på 48,2 procent.

Stylepit har gennem de seneste år haft markante erhvervsfolk med i ledelsen og bestyrelsen, men på grund af samarbejdsvanskeligheder med stifterne er de fleste løbet mere eller mindre skrigende væk fra modeselskabet.

I maj blev medstifter Nicolai Kærgaard sparket væk fra posten som bestyrelsesformand, hvorefter topadvokat N.E. Nielsen overtog pladsen. Han formåede for få uger siden at hente nye investorer til selskabet, blandt andet finansmanden Ole Abildgaard og hans samlever Heidi Sommer, som har tjent en formue på en kæde af kosmetikskoler.

I fondsbørsmeddelelsen fremgår det, at Anders Holch Povlsen »støtter op om rekapitaliseringen af Stylepit.«

Stylepit blev stiftet i 2000 af fætrene Nicolai Kærgaard og Christian Kusk. Dengang hed Stylepit Smartguy, og de to iværksættere havde ramt et hul i markedet med salg af tøj på nettet. Konkurrencen er undervejs blevet hård med aktører som tyske Zalando og britiske Asos, som begge opererer med globalt med samme koncept.

Stylepit har siden 2012 været børsnoteret. Aktien er det seneste år faldet 82,5 procent.