Største aktionær i Novos belgiske opkøbsmål vil se på højere bud

Hvis Novo Nordisk er klar til at grave dybere i lommerne for at købe det belgiske biotekselskab Ablynx, så vil selskabets største aktionær opfordre bestyrelsen til at lytte.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Sådan lyder det ifølge Bloomberg News fra Van Herk Investments, der med en ejerandel på 10,21 pct. af Ablynx er største aktionær.

»Hvis et potentielt bud reflekterer værdien af Ablynx vil Van Herk Investments opfordre Ablynx-bestyrelsen til at gå i en åben dialog med byderen,« skriver selskabet i en e-mail til Bloomberg News.

Novo Nordisk bød tidligere på måneden 19,4 mia. kr. for Ablynx - svarende til en præmie på 44 pct. i forhold til den daværende aktiekurs - men det blev blankt afvist af belgierne, der også to gange i december havde givet danskerne en kurv.

Van Herk Investments mener også, at Novo Nordisks bud var for lavt, fordi det undervurderer værdien af blødermidlet Caplacizumab, selskabets øvrige lægemiddelkandidater, platform, teknologi og de ansatte.

Van Herk Investments investeringschef, Dharminder Singh Chahal, er dog klar til at tale med Novo Nordisk, siger han til Bloomberg News.

Han mener, at det danske medicinalselskab og Ablynx ville være et godt match, men at Ablynx også bør være interessant for andre aktører. Dharminder Singh Chahal fortæller desuden, at han ikke har hørt om konkurrerende bud på Ablynx.

Tidligere har selskaber som Boehringer Ingelheim, Abbvie, tyske Merck, amerikanske Merck, Sanofi, Roche og Shire være nævnt som mulige kandidater.