Stil samme miljøkrav som ved køb

Det er ikke ligegyldigt, hvor meget den leasede kopimaskine sviner. Og kravene til den skal være de samme, som hvis den skulle købes.

Berlingske Business, Troels Kær Pedersen, Red Office i Fredericia. Om leasing af møbler og elektronisk udstyr til kontorer. ©2015 Palle Peter Skov Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det kan godt være lidt kompliceret, for man skal forholde sig til mange ting,« siger Heidi Lisette Bille, der er partskonsulent i BAR Kontor, som består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, DI, Lederne, HK/Privat, HK/Handel og Prosa, der samarbejder for at sikre et godt arbejdsmiljø på private kontorarbejdspladser.

Hun mener, at man sammen med andre vigtige forhold ved leasing skal huske at se på, hvor meget kontormaskinen forurener.

»Hvor meget ozon og VOC - votile organic compounds udleder den? Ifølge producenterne forurener de mindre og mindre, men derfor skal man alligevel ikke være blind for, at der er noget ozon og VOC, der kommer ud til medarbejderne, selv om maskinen er placeret i et andet rum. Det kan give irriterede slimhinder og tørre øjne. For at være på den sikre side skal maskinen være placeret i et lokale med undertryk, så ozonen ikke kan komme ud,« siger Heidi Lisette Bille og råder til, at man stiller præcis de samme krav ved leasing som ved køb.

»Lav desuden en helhedsvurdering af det, du vil lease, hvor du også forholder dig til, hvor maskinen skal stå. Det kan også være, at en ny model kan erstatte to gamle kontormaskiner, hvilket jo vil nedbringe forurening, støv og støj. Ofte kigger mange virksomheder på energiforbruget, når de skal vælge en kontormaskine, men man skal også huske arbejdsmiljøforholdene,« siger Heidi Lisette Bille.