Stærkt regnskab fra Topdanmark efter godt vejr og få indbrud

Topdanmark lander et overraskende godt forsikringsresultat for året 2014, hvilket særligt sker på grund af færre udgifter til vejrskader og færre indbrud.

Adm. direktør for Topdanmark Christian Sagild. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vejrguderne har været med Topdanmark i 2014, og samtidig har indbrudstyvene i stigende grad lagt kojernene på hylden. Det er blandt årsagerne til, at landets næststørste forsikringsselskab i dag torsdag kan præsentere et stærkt forsikringsresultat, der klart overgår 2013.

Topdanmarks resultat for 2014 blev 1.558 mio. kr. efter skat, hvilket er 90 mio. kr. mere end i 2013. Forbedringen kan tilskrives en flot fremgang på selve forsikringsdriften – det, man kalder det forsikringstekniske resultat – som viste en forbedring på 524 mio. kr. i forhold til 2013.

Topdanmark oplyser, at der på skadesiden var færre skadeudgifter til vejrligsskader og tyveri i 2014, samtidig med at der har været et generelt bedre skadeforløb på brand- og motorforsikring.

Adm. direktør i Topdanmark, Christian Sagild, glæder sig over, at indbrudskurven endelig peger lidt nedad.

»Danmark har stadig en kedelig rekord, når det gælder antallet af indbrud. Men nu daler antallet, omend det er fra et højt niveau. Det er en udvikling, jeg håber, vil fortsætte. Vi kan se, at både antal indbrud og middelskaden falder, og alt andet lige er det med til at holde præmierne i ro,« siger han.

Topdanmark opnåede en combined ratio (nøgletal, der viser udgifter pr. 100 kr. i indtægter) på 86, hvilket er en klar fremgang i forhold til 2013, hvor nøgletallet lød på 91,5.

Investeringsafkastet blev i 2014 på 711 mio. kr., hvilket er lidt mindre end i 2013, hvor det udgjorde 866 mio. kr.

»Men investeringsresultatet for 2014 er utroligt flot, og ligger stadig væsentligt over, hvad vi betragter som et normalafkast. Så alt i alt er det et meget tilfredsstillende resultat for 2014,« siger Christian Sagild.