Michael Pram stopper som formand i Topdanmark

Michael Pram Rasmussen stopper som formand i Topdanmark, efter næsten 20 år som først adm. direktør og siden bestyrelsesformand. Bjarne Graven indstilles som nyt medlem af bestyrelsen.

Michael Pram Rasmussen, der også er bestyrelsesformand i A.P. Møller-Mærsk, trækker sig som formand for Topdanmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den magtfulde erhvervsmand Michael Pram Rasmussen stopper som formand i Topdanmark. Det oplyser Topdanmark i forbindelse med udsendelsen af årsregnskabet.

»Topdanmarks bestyrelsesformand Michael Pram Ras­mussen har valgt ikke at genopstille til bestyrelsen på generalforsamlingen 15. april 2015. Den nuværende næstformand Søren Thorup Sørensen forventes at overtage formandsposten, mens Torbjörn Magnusson ventes udpeget til næstformand,« skriver Topdanmark.

Michael Pram Rasmussen, der netop er fyldt 60 år i januar, siger om sit valg om at stoppe i Topdanmark:

»Jeg føler, at tidspunktet er det rigtige. Jeg sidder på mit 20. år i Topdanmark. Først som adm. direktør og siden 2006 som bestyrelsesformand. Jeg kan jo ikke fortsætte til evig tid. Og forudsætningerne for at gå er til stede,« siger Michael Pram Rasmussen.

Den nye formand, 49-årige Søren Thorup Sørensen, er uddannet revisor og har tidligere haft revisionsansvaret for en række af Danmarks største virksomheder såsom AP Møller - Mærsk, Carlsberg, ISS og Nordea.

Efterfølgende blev Søren Thorup Sørensen finansdirektør i AP Møller - Mærsk, inden han i 2009 af helbredsmæssige årsager valgte en ny karrierevej og blev adm. direktør for KIRKBI, der er et holdingselskab ejet af Kirk Kristiansen familien og har 75 pct. af aktiekapitalen i Lego.

Det er derfor en stærk ny formand, der tager over for Michael Pram Rasmussen, lyder det fra den afgående formand.

»Vi har den helt rigtige afløser for mig i Søren Thorup Sørensen. Søren besidder både de menneskelige og faglige kvalifikationer, der skal til for at løse opgaven, og jeg er sikker på, at han bliver en god formand for selskabet. Udover Søren består bestyrelsen af en række yderst kvalificerede personer, som har et fortrinligt samarbejde. Og yderligere suppleres bestyrelsen nu med Bjarne Graven som nyt uafhængigt bestyrelsesmedlem, der besidder en stærk faglig ballast, som er meget relevant for selskabet. Hertil kommer, at selskabet er begunstiget med en uhyre kompetent direktion og meget engagerede medarbejdere, der har fået kundetilfredsheden op i nye højder. Jeg vil tillade mig at sige, at jeg forlader et selskab i – ja, skal vi kalde det topform.«

Søren Thorup Sørensen er desuden medlem af bestyrelsen i LEGO, Merlin Entertainments PLC, TDC og Falck.

Det nye medlem af bestyrelsen, Bjarne Graven, kommer senest fra en stilling som direktør i FIH Erhvervsbank.