Sohn: Hoteller og restauranter bør ikke betale moms

Tidligere erhvervsminister Ole Sohn støtter et konservativt forslag om at skabe vækst ved at sætte momsen ned for hotel- og restaurationsbranchen.

Foto: Torkil Adsersen. Tidligere erhvervsminister Ole Sohn støtter et konservativt forslag om at skabe vækst ved at sætte momsen ned for hotel- og restaurationsbranchen.
Læs mere
Fold sammen

Løft momsen af hoteller og restauranter og skab nogle job og vækst hurtigt. Det forslag kommer ifølge Radio24syv fra den tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) i forbindelse med regeringens job- og konkurrencepakke.

Forslaget har tidligere været rejst af de Konservative, men er nu adopteret af den tidligere magtfulde SF-minister.

- Bliver det billigere at gå på restaurant - i lighed med hvad Sverige og Tyskland har gjort - vil mange af de firmaer og offentlige myndigheder, der lægger konferencer i nabolandene, i stedet holde dem i Danmark, siger Ole Sohn til Radio24syv.

- Vi vil også få større aktivitet. Der skal gøres mere rent, der vil blive flere taxature, og der skal serveres mere mad. Og stigningen i jobbene kommer relativt hurtigt, tilføjer han.

Regeringens økonomiske ministre arbejder i øjeblikket på at få skabt en jobvækstplan inden 1. marts. Planen ventes at indeholde en bred vifte af initiativer - både lettelser for erhvervslivet og mere traditionel offentlig jobskabelse.