Slut med konventionelle gulerødder og bananer i Irma

Fra denne uge vil supermarkedskæden Irma kun sælge økologiske gulerødder og bananer, og kunder vil derfor ikke længere kunne stille banan eller gulerodslysten, hvis de ikke køber økologisk.

Antallet af økologiske varer i Irma er i løbet af de seneste år steget med 30 procent, og forretningen sigter efter, at halvdelen af deres varer skal være økologiske i 2025. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristoffer Juel Poulsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Supermarkedskæden Irma dropper al salg af gulerødder og bananer, der ikke er økologiske.

Det skriver kæden i en pressemeddelelse.

I 2014 meddelte supermarkedskæden, at den ikke længere ville sælge æg fra bur- og skrabehøns, og i denne uge tager den altså endnu et skridt imod det økologiske marked.

»Vores kunder køber mere økologi end nogensinde. Det betyder, at salget af de konventionelle varer falder tilsvarende. På nogle varer bliver salget så beskedent, at vi ikke kan forsvare at blive ved med at have dem i vores butikker,« forklarer kædedirektør Jesper Uggerhøj i en pressemeddelelse.

Antallet af økologiske varer i Irma er i løbet af de seneste år steget med 30 procent, og forretningen sigter efter, at halvdelen af deres varer skal være økologiske i 2025.

Indtil videre ser det ikke ud til at være noget problem at få solgt de økologiske varer.

De økologiske bananer har således udgjort 92 procent af det samlede banansalg i Irma, og de økologiske gulerødder 85 procent.

»Vi synes, det er en glædelig udvikling, for vores økologiske varer er lig med højere kvalitet. Vi forventer, at der allerede inden for den nærmeste fremtid vil komme flere markante varegrupper, hvor vi stopper med at sælge konventionelle varer og udelukkende sælge økologiske varianter,« siger Jesper Uggerhøj.

Irma har også fravalgt de konventionelle citroner, og sælger i dag kun økologiske af slagsen.