Skandale-matador koster staten dyrt

Ejendomsspekulanten Kenneth Schwartz Thomsen er blevet et dyrt bekendtskab for staten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En faldefærdig udlejningsejendom i Hornbæk med vandskader blev under opturen en del af en galoperende ejendoms-karrusel og belånt for over 26 millioner kroner.

I går blev ejendommen på Villingebækvej udbudt på en tvangsauktion ved Helsingør Ret, og her blev der kun budt en enkelt million.

Det skete i forbindelse med en konkurs i selskabet Hornbæk Ejendomsinvest ApS, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Læs også på evb.dk netop nu:

Ti virksomheder der har mistet livet i år

Bag det krakkede selskab stod den nu 38-årige spekulant Kenneth Schwartz Thomsen fra Vedbæk som med et engagement på 900 millioner var med at til køre Roskilde Bank i sænk.

Schwartz Thomsen er forlængst erklæret personlig konkurs og er sigtet for skattesvig. En af de andre involverede i ejendommen i Hornbæk var den siden forsvundne ejendomsmatador Kristian Bendz Juul fra Tikøb.

Med mere 15 millioner kroner ude at svømme, så er Pantebrevsselskabet af 2. juni 2009 langt den største kreditor, hvilket betyder, at det er de danske skatteydere, som står med regningen.

Det skyldes, at selskabet er et statsligt afviklingsselskab, som samler alle de usælgelige forretninger i den kuldsejlede Gudme Raachou Bank. Advokaten fra det statslige pantebrevsselskab, der som den eneste bød, begærede efterfølgende ejendommen på såkaldt 2. auktion i håb om større interesse.

Ejendommens beboere blev tvunget til at forlade deres hjem, da varme og vand pludselig blev lukket.