Siemens faldt igen til bunds efter analytikerklø

Den tyske industrikæmpe Siemens faldt for anden dag i træk til bunds i den tyske aktiehandel onsdag, efter at tirsdagens skuffende regnskab for første kvartal 2014/15 blev fulgt op af nedslående analytikerkommentarer onsdag.

Aktien faldt med 5 pct. til 94,87 euro og sluttede dermed sidst i det tyske DAX-indeks og også helt mod bunden af det paneuropæiske Stoxx 600-indeks.

Faldet fulgte tirsdagens ditto og blev onsdag blandt andet forårsaget af, at Bankhaus Metzler sænkede sin anbefaling af Siemens til "sælg" fra tidligere "køb", mens britiske Barclays sænkede sin anbefaling til "undervægt" fra tidligere "ligevægt".

Barclays er bekymret for, at Siemens ikke vil nå egne forventninger for de underliggende resultater, og banken venter et fald på 10 pct. i 2015's indtjening per aktie, skriver Bloomberg News.

Siemens skuffede på bundlinjen i sit første kvartal 2014/15 ved at levere et overskud på 1,08 mia. euro mod 1,43 mia. euro i samme periode et år tidligere og analytikernes forventninger om et plus på 1,19 mia. euro. Blandt andet vinddivisionen, der konkurrerer med danske Vestas, skuffede.