SAS sælger ud af gyldne landinger

Det skandinaviske luftfartsselskab SAS sælger to af sine landingsrettigheder i London Heathrow og forbedrer sit regnskab med 75 mio. dollar.

ARKIVFOTO 2009 af SAS-fly. (Foto: Steffen Ortmann/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann

SAS har solgt to af sine såkaldte slots - landingsrettigheder - i Londons Heathrow lufthavn, og indtægten vil slå igennem i regnskabet for årets andet kvartal med 75 millioner dollar svarende til cirka 517 millioner danske kroner.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

SAS er stadig det sjette største flyselskab målt på afgange i London Heathrow, selv om antallet af starter efter dette salg nu er nede på 17 daglige. Men som en del af aftalen kan SAS fortsætte med at bruge de to solgte afgange i op til tre år.

SAS har planer om at opretholde sin samlede kapaciteten på afgange til og fra London Heathrow ved at skaffe flere sæder gennem brug af større fly på de resterende afgange.

Det er ikke første gang, SAS sælger ud af selskabets lufthavnsadgange. I februar 2015 solgte selskabet ligeledes to af sine slots i Heathrow - dengang med en effekt i regnskabet på kun 60 millioner dollar.

Heathrow er en af de travleste lufthavne i Europa, og det er samtidig en af de lufthavne, hvor start- og landingsrettighederne er dyrest. Andre selskaber som eksempelvis italienske Aliitalia har også tidligere solgt slots for store millionbeløb.