Samsung-regskab slår forventninger trods Apples ny iPhone

Den sydkoreanske elektronikgigant Samsung Electronics kom bedre ud af fjerde kvartal end ventet. Salget af koncernens smartphone Galaxy blev ikke ramt specielt af Apples lancering af iPhone 5, viser omsætningstallene.

Foto: RICK WILKING.
Læs mere
Fold sammen
Koncernens resultat af den primær drift steg 89 pct. til 8.800 mia. won (8,3 mia. dollar) i årets fjerde kvartal, fremgår det af Samsungs foreløbige regnskab, som blev offentliggjort tirsdag morgen i Seoul.

Analytikerne havde ventet et primært driftsresultat på 8.500 mia. won ifølge gennemsnittet af 35 analytikernes estimater indsamlet af Bloomberg.

Det foreløbige regnskab er dog ikke detailjeret, men det vurderes, at indtjeningen på Samsungs mobilforretning er fordoblet fra et år tidligere. Det er ifølge en undersøgelse fra Bloomberg News en stigende efterspørgslen efter Galaxy Note II og Galaxy S III telefoner som ligger bag.

- Samsung profitterer af det langsommere end ventede salg af Apples iPhone 5, vurderer analytiker James Song fra Daewoo Securities i Seoul over for Bloomberg News.

Analytikeren påpeger, at Samsungs største udfordring er, om koncernen kan bevare sin konkurrenceevne i smartphonemarkeddet i takt med at high-end produkter fra store spillere som Apple og Google kommer på markedet.

/ritzau/FINANS