Samsung-telefoner trækker ny rekord hjem

På tre måneder er der solgt 18-20 millioner af toptelefonen Galaxy S III, hvilket sikrer den fjerde regnskabsrekord i træk.

Galaxy S III-telefonen er Samsungs topmodel og en storsællert. Foto: Jung Yeon-Je, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For fjerde kvartal i træk sætter den sydkoreanske elektronikgigant Samsung regnskabsrekord, denne gang med et kvartalsoverskud på 42,5 milliarder kroner, hvor det især er et godt salg af Galaxy-telefonerne, der skæpper i kassen.

Det svarer til et overskud på 461 millioner kroner om dagen i juli-september, hvorved Samsung ikke når op på linie med Apple, som scorer 512 millioner kroner om dagen i rent overskud.

Sværere fremover

De gode toner ser dog ud til at ville slutte i dette kvartal, hvor forventningen er, at TV-salget vil flade ud, og at også markedet for de helt dyre mobiltelefoner vil falde.

»Det bliver svært for Samsung at fastholde så høj en overskudsgrad fra mobiltelefonerne, eftersom markedet bliver stadig mere fyldt, og konkurrencen samtidig intensiveres,« siger analytiker Nam Dae-jong fra Hana Daetoo Securities til nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig har smartphonesalget i mange lande så længe har været så stort, at de fleste nu har købt en telefon og først skifter, når der kommer nye og bedre modeller.

18-20 millioner Galaxy S III

Samsung opgiver normalt ikke antallet af producerede mobiltelefoner, men analytikerne anslår produktionen af de dyrere smartphonetelefoner med Galaxy-serien som det væsentligste trækplaster til at ligge på 58 millioner styk. Apple solgte i samme kvartal 26,9 millioner telefoner. Overskuddet fra mobilproduktionen blev mere end fordoblet, og her er det især topmodellen Galaxy S III, som blev lanceret i slutningen af maj i år, der trækker. I juli-september menes Samsung at have solgt 18-20 millioner Galaxy S III-telefoner.

Samsung er dog i forhold til Apple kun en tredjedel værd. Det, der skal drive Samsung fremad, er ifølge analytikere salget af tavlecomputere i Galaxy Tab-serien, de nye OLED-fladskærmsfjernsyn med endnu bedre skærme og mikroprocessorchips. Samsung har også netop lanceret en ny Ativ-tavlecomputerserie med Windows 8 som styresystem for at finde nye markedsområder.