Så stort er Bent Fabricius' københavnske ejendomsimperium

Det 90-årige musik-ikon Bent Fabricius-Bjerre har opbygget en værdifuld portefølje af city-ejendomme sammen med sine to sønner.

Foto: Simon Skipper. Bent Fabricius-Bjerre
Læs mere
Fold sammen

Komponisten, musikeren og forretningsmanden Bent Fabricius-Bjerre har ifølge dagbladet Børsen opbygget en portefølje af ejendomme i det centrale for København på omkring 400 millioner kroner.

Siden 1996 har manden bag »Alley Cat« og kendingsmelodier til »Matador« og et hav af andre TV-serier og film i det, Børsen kalder al ubemærkethed investeret i mursten - med afsæt i indtægterne fra salget af plade- og filmselskabet Metronome til norske Schibsted og Teledanmark (forløberen for TDC).

Ubemærketheden er dog ikke større, end at Berlingske Business i maj omtalte, at familieejendomsselskabet Metorion købte den cirka 2.000 kvadratmeter store kontorbygning på Hauser Plads 10 ved Kulturvet af Hjerteforeningen.

Ifølge Børsen har Metorion samtidig frasolgt Store Kongensgade 62 til børsnoterede Jeudan, fordi den blandede ejendom med både restaurant, bolig og erhverv »ikke passede ind i mønsteret«.

Bent Fabricius-Bjerre, som i december fyldte 90 år, driver ejendommene og en stribe restauranter sammen med sine to sønner. Poul Fabricius-Bjerre holder styr på murstenene, mens hans bror, Henrik, driver syv spisesteder.

Læs Berlingskes store 90-års interview med Bent Fabricius-Bjerre

Læs også Berlingsks fødselsdagsportræt af Fabricius-Bjerre

Sideløbende med den musikalske karriere har Fabricius-Bjerre været en aktiv forretningsmand, og på toppen havde Metronome-koncernen 400 ansatte. På et tidspunkt investerede han også i det nu hedengangne Scala-center med butikker, spisesteder og biografcenter. Bygningen er i dag revet ned og er ved at få opført en håndfuld høje kontortårne, Axel Towers, på grunden tæt ved Axeltorv og Tivoli.