Så rig er Bent Fabricius-Bjerre

Vi kender ham bedst som manden bag kendingsmelodierne til danske storklassikere som 'Matador' og 'Olsen-Banden'. Men det er ikke kun ved klaveret, det spiller for Bent Fabricius-Bjerre.

Foto: Simon Skipper. Bent Fabricius-Bjerre
Læs mere
Fold sammen

124.253.000 kroner.

Så meget lyder egenkapitalen på i komponisten Bent Fabricius-Bjerres holdingselskab Artum ApS fra det seneste regnskab i 2014, som BT har gennemgået. Og det er en egenkapital, der har været i positiv udvikling de seneste år.

I 2012 lød egenkapitalen på 107.365.000 kroner. I 2013 var den på 119.816.000 kroner, mens den et år senere var steget med godt fem millioner igen.

Derudover kommer de penge, som står på hans private konti, som offentligheden ikke har adgang til.

Det er dog ikke kun hans talent ved klaveret, der har bidraget til hans formue. Det samme har hans talent som forretningsmand. Sammen med sønnerne Poul og Henrik ejer han en række totalrestaurerede erhvervsejendomme på fashionable adresser i det indre København.

Pengene til ejendommene har Bent Fabricius-Bjerre blandt andet tjent, da han i 1997 solgte produktionsselskabet Metronome til Tele Danmark og den norske mediegigant Schibsted for 200 millioner kroner.

Det fortalte han i et interview med BT i 2014, hvor han forklarede, at overskuddet er kommet fra gunstige investeringer.

»Den del af indtægterne kommer jo fra investeringer i aktier og værdipapirer, og det er jo gået rigtig godt det seneste år. Så det er ikke, fordi man har været særlig dygtig, men tiderne har været gunstige. Mange kilder gør en stor å,« sagde han dengang.

Børnene er også multi-millionærer

Udover at Bent Fabricius-Bjerre selv har opbygget sig en bugnende formue, har hans fire børn gjort det samme. Det skriver Ekstra Bladet mandag. Alle er de nemlig også multi-millionærer.

Hans ældste datter, 66-årige Susanne Viscovich, ejer selskabet Visco ApS, der har 35 millioner liggende i pengeskabet. 60-årige Poul Lars Fabricius-Bjerre er ligesom 56-årige Henrik Fabricius-Bjerre medejere af en række ejendomme i København sammen med deres far. Hvor Poul Lars Fabricius-Bjerre har 32 millioner kroner stående i sit selskab, har Henrik Fabricius-Bjerrre 49 millioner kroner stående i sit, skriver Ekstra Bladet.

58-årige Jan Fabricius-Bjerre har samtidig en egenkapital på 34 millioner i sit selskab.

Selv har 'Alley Cat's far et enkelt råd til andre, der drømmer om at tjene store penge.

»Jeg tager tingene sådan en dag ad gangen. Jeg har ikke rigtig nogen gode råd ud over at være forsigtig og tænke sig om. Man skal altid kende størrelsen på sin risiko. Der er selvfølgelig altid risici ved at investere, men hvis man er klar over worst case, går det sjældent helt galt,« fortalte han i 2014 til BT.

Reelt har pianistens samlede formue dog været meget større. Da han i 2004 blev skilt fra ekskonen Anne, købte han hende ud af et af selskaberne for 33,5 millioner kroner. Ligesom han gav sine fire børn værdier for 25 millioner kroner hver.

Stadig meget aktiv

Selvom Bent Fabricius-Bjerre har rundet de 91 år, er han stadig aktiv. Både som forretningsmand og musiker.

I løbet af den næste måned spiller han flere koncerter rundt om i landet, og han har skrevet musikken til Shakespeares 'Stor ståhej for ingenting', der til efteråret genopstår som moderne musical under titlen 'Stor ståhej for Benny og Trisse'.

Bent Fabricius-Bjerre solgte for fire år siden sit palæ af en ejendom direkte ned til Øresund for omkring 35 millioner kroner. I stedet bor han i dag i Hellerup med sin 42 år yngre hustru Camilla Arndt i en villa på 200 kvadratmeter, som han købte for 15 millioner kroner i 2012.

Meget af tiden tilbringer parret, der nu har været gift i elleve år, dog i Bent Fabricius-Bjerres sommerhus i Port d’Andratx på Mallorca, som han har ejet siden 1980.