Så meget hæver Nordea priserne på boliglån

Alle kunder med realkreditlån i Nordea Kredit får snart prisforhøjelser, herunder dem med fastforrentede lån. Det er dog de mest usikre lån, der stiger mest i pris.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver dyrere at have et realkreditlån i Nordea Kredit, og det er uanset, om man har et af de mest sikre lån - de fastforrentede lån - eller et af de mest usikre lån, såsom F1-lånet med afdragsfrihed.

Dyrest bliver det for de kunder, der har korte flekslån og afdragsfrihed. Det gælder blandt andre det populære F1-lån, der stiger med 228 kr. efter skat om måneden pr. lånte million kroner, såfremt man har afdragsfrihed. Har man et F1-lån, men betaler afdrag, stiger prisen med 156 kr. efter skat om måneden pr. lånte million.

Her kan du se de nye priser.

Også kunder med de sikre fastforrentede lån skal betale mere. For dem stiger prisen med 44 kr. efter skat om måneden pr. lånte million, såfremt man afdrager på lånet.

De kunder, der slipper billigst, er kunderne med F5-lån og KortRente. Betaler man afdrag, får man en prisstigning på 30 kr. efter skat om måneden pr. lånte million.

Prisstigningerne træder i kraft pr. 1. oktober i år. Nordea oplyser i forbindelse med prisvarslingen, at kunderne kan skifte låntype resten af året uden at betale fuld pris for låneomlægningen.

»I forbindelse med bidragsstigningen tilbyder vi en rabat på 6.000 kr. på optagelsesomkostningerne ved det nye lån, hvis du skifter til en anden låntype i Nordea Kredit i resten af 2016,« skriver Nordea Kredit på sin hjemmeside.