Rigmand: Jeg er ikke presset

Århus-matadoren Jesper Øhlenschlæger udskifter én pragtejendom i Århus med en anden og oplyser, at han egenkapital på over 70 mio. kr. i holdingselskabet Loop House er intakt. Værdierne står i ejendomme og likvider.

Her ses den ejendom, som Jesper Øhlenschlæger siger, han har betalt 24 mio. kr. for. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Århus-velhaveren Jesper Øhlenschlæger er trods konkursen i vindmølleselskabet Skykon langt fra økonomisk presset. Salget af hans pragtejendom, Lille Marselis ved Århusbugten skyldes udelukkende, at familien ønsker at flytte til en endnu mere pragtfuld ejendom i velhaver-enklaven Skåde Bakker syd for byen.

Her har Jesper Øhlenschlæger nemlig købt en trelænget gård, som skal være familiens fremtidige bolig, oplyser han.Kort før jul satte Jesper Øhlenschlæger palæet, som i folkemunde kaldes Lille Marselis til salg for 24 mio. kr. Dette sker ikke, fordi han mangler penge, men udelukkende, fordi han og hustruen Susi i efteråret fandt deres ønskebolig på Kronhjortevej tæt på skov og strand lidt udenfor Århus City.

"Det er simpelthen Jyllands fedeste ejendom, som vi har drømt om i årevis. Det er en trelænget gård med vognport og flot gårdsplads, som jeg har købt af familien Foss og givet 24 mio. kr. for," forklarer Jesper Øhlenschlæger.

Øhlenschlæger oplyser, at han på sin skiferie i uge 7 sidste år blev ringet op af Realkredit Danmark, som spurgte ham, om han ville købe Lille Marselis. Kreditforeningen havde overtaget ejendommen efter den århusianske ejendomsmatador Niels Jørgen Cramer. Øhlenschlæger slog til og betalte 18 mio. kr. for den, hvorefter han satte håndværkere i gang med en større renovering."I dag har jeg en gæld på 18 mio. kr. i ejendommen, og jeg sælger den ikke for en krone under 24 millioner. For øvrigt har jeg allerede en interesseret køber," siger han.

Jesper Øhlenschlægers køb af den nye ejendom på Kronhjortevej i Skåde Bakker er imidlertid ikke helt på plads. Ifølge tingbogen er skødet betinget. Det skyldes ifølge Øhlenschlæger dels den velkendte kaos på tinglysningskontoret og dels, at familien Foss i 2007 solgte ejendommen for 39 mio. kr. til Kron Capital Partners i en handel, der aldrig blev berigtiget. Ifølge Øhlenschlæger nåede skødet dog at blive lyst, så der forestår nogle tekniske problemer, før ejendommen formelt er hans.

"Men købesummen er betalt," siger han.Jesper Øhlenschlæger bogførte i 2009 en egenkapital på over 73 mio. kr. i sit holdingselskab Loop House. Han oplyser, at værdierne stadig er til stede trods konkursen i Skykon, hvor han var en større aktionær:

"Allerede i 2009-regnskabet satte jeg mine aktier i Skykon til nul, fordi der var tale om en illikvid aktie. Mine øvrige aktiver består af ejendomme og likvider. Der er således ikke sket hverken reduktion eller stigning i aktiverne," forklarer Jesper Øhlenschlæger.