Presset Aarhus-matador sætter pragtvilla til salg

Tidligere direktør og storaktionær i det nyligt krakkede Skykon, Jesper Øhlenschlæger har kastet palæet Lille Marselis på markedet. Interesserede kan samle pragtejendommen op for 24 mio. kr.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jesper Øhlenschlæger, som i sommer blev fyret som adm. direktør for vindmøllevirksomheden Skykon, er oven på virksomhedens konkurs gået i gang med at sælge ud af sine aktiver.

Senest har han sat pragtvillaen Ydernæs ved Strandvejen langs Aarhusbugten til salg for 24 mio. kr. I folkemunde kaldes ejendommen aldrig andet end Lille Marselis på grund af dens lighed med de kongeliges Aarhus-residens Marselisborg, som er næsten-nabo til Jesper Øhlenschlægers ejendom.

Øhlenschlæger har kun ejet pragtvillaen siden juni 2010, hvor han købte den for 18,5 mio. kr., finansieret af  Realkredit Danmark.

I forbindelse med annonceringen for Lille Marselis oplyser Jesper Øhlenschlæger, at han og hustruen Susi har købet en landejendom syd for Århus, og at dette er årsagen til, at pragtejendommen med i alt 732 kvadratmeter, 180 graders udsigt over Aarhusbugten og "al tænkelig moderne luksus" nu er sat til salg. Villaen indeholder blandt andet ti værelser, fire stuer samt au-pair-afdeling. Salgsprisen er ifølge annoncen attraktiv, fordi villaen er mæglervurderet til mellem 26 og 32 mio. kr.

Deltog i tv-program


Jesper Øhlenschlæger købte Lille Marselis nogenlunde samtidig med, at han solgte sit Danmarks-kendte parcelhus i Aarhus-forstaden Hinnerup. Dette 400 kvadratmeter store hus viste han frem i tv-programmet Drømmeboliger i 2005. Jesper Øhlenschlæger byggede huset, da han var adm. direktør for parcelhusfirmaet M2, efter at han havde ryddet to parcelhusgrunde. Huset skulle gøre parcelhuskvarteret mere spændende og var tegnet af Schmidt Hammer og Lassen.Siden kom det frem, at DR-programmet var udviklet af Øhlenschlægers kompagnon, som Øhlenschlæger udgav en bog om byggeprojektet sammen med. Bogen blev solgt i Silvan og solgte ifølge den entreprenante århusianer forrygende.

Jesper og Susi Øhlenschlægers ejendomsportefølje omfatter også et luksushus i Provence på 300 kvadratmeter og 10.000 kvadratmeter grund. Parret udlejer huset, som fremvises på www.loophouse.dk.

Skykon, som producerer tårne til vindmøller, gik konkurs kort før jul, og den ene af selskabets to stiftere, Jens Risvig Pedersen har efterfølgende stiftet et selskab med henblik på at videreføre dele af aktiviteterne.

Jesper Øhlenschlæger gav mellem jul og nytår udtryk for forbløffelse over forløbet:

"Det er yderst besynderlig sag, hvor man fra de største investorer pressen en konkurs igennem, mens jeg har forsøgt at tale for, at vi fik mere tid til at finde en ny investor," sagde han til Børsen.
Største kreditorer i Skykon er Amagerbanken og kapitalfonden EQT. Frem til konkursen var Øhlenschlæger også aktionær i Skykon.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jesper Øhlenschlæger til denne artikel.