Rigmænd investerer i dansk bling bling smartphone

Lumigon hedder den danske virksomhed, der efter to mislykkede forsøg, for tredje gang med tre danske rigmænd i ryggen vil forsøge at vinde markedet over med en diamantbesat smartphone.

Michael Moesgaard Andersen - en af medstifterne af CBB Mobil - er manden, der bliver ved med at investere i IT- og televirksomheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre rigmænd giver den danske smartphoneproducent Lumigon en kapitalindsprøjtning, efter at virksomheden i flere år har brændt hundreder af millioner af på at udvikle den første danske smartphone, skriver Børsen.

De tre investorer er stifter af mobilselskabet CBB, Michael Moesgaard, milliardærarving Christian Dalhøj Paulsen og  Silvan-millionæren Steen Weirsøe, og i første omgang har de investeret et samlet beløb på 50 mio. kroner tidligere i år samt et ukendt tocifret millionbeløb i november.

To gange nåede stifter og medejer Lars Gravesen at varsle en noget uforløst lancering af virksomheden Lumigons bud på verdens første danskproducerede smartphone T1 og senere T2, men tredje gang vil Lars Gravesen og hans nye investorer vente til, at produktet er færdigt, før de lancerer det.

T1 nåede aldrig i butikkerne, men T2 ramte hylderne i 2013 efter flere års ventetid, men det kræver stadig meget store investeringer for en virksomhed at æde sig ind på det enorme smartphonemarked, og Lumigon kunne ved det seneste regnskabsår fremvise et underskud på 39 mio. kroner. De sidste tre år har det samlede tab ligget på 89 mio. kroner.

Tidligere har Per Enevoldsen og Peter Wilmar Christensen brændt fingrene på Lumigon, men Michael Moesgaard tror på, at telefonernes blingfaktor kan være med til at sikre salg i Rusland, Mellemøsten, Hong Kong, Malaysia og Kina, hvor Lumigon allerede sælger en model belagt med 24 karat guld. Det er også muligt at få sat diamanter på telefonen.