Storejer: Jeg tager ikke pengene og går

Den succesrige IT-iværksætter Michael Moesgaard Andersen afviser at være på vej ud af softwareselskabet Configit, som tværtimod skal igennem en »mangemangedobling«.

Michael Moesgaard Andersen, som var med til at stifte mobilselskabet CBB og siden sælge det til Telenor, afviser at ville trække sig ud af det danske softwareselskab Configit, som han ser store fremtidsmuligheder i. Arkivfoto: Benita Marcussen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: benita marcussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Virksomheden er ikke sat til salg - vi søger efter en partner, som kan hjælpe os med på rejsen. Og jeg vil fortsat gerne være med.«

Sådan siger Michael Moesgaard Andersen, som er største aktionær i  og bestyrelsesformand for den danske softwarevirksomhed Configit og tidligere stod bag mobilselskabet CBB, til Berlingske efter avisomtale af, at han skulle være på vej ud med en check på over en halv milliard kroner i hånden.

»Vi er i dag semiglobale, og der skal meget mere brændstof til for at trænge igennem globalt. Her, synes jeg, prøver vi at være realistiske i behovet for at finde en partner,« siger Michael Moesgaard Andersen, som har bedt den schweiziske investeringsbank UBS om at stå bi med at finde den rigtige.

»En mangemangedobling«

Så du trækker dig ikke ud men vil fortsat have en betydende andel i Configit?

»Ja. Jeg har hidtil bare solgt de virksomheder, som jeg investerede i. Her søger vi en partner,« understreger IT-iværksætter og -investoren, som dog ikke tør sætte tid på, hvornår den rigtige er fundet.

Configit har som topchef medstifteren Henrik Reif Andersen, som bl.a. er professor i softwarefejl. Og det er netop Configits evne til at kunne håndtere meget komplekse datamængder og dermed sikre virksomheder mod fejl, der har skaffet selskabet en række store danske og udenlandske virksomheder som kunder. Og ambitionerne er store - faktisk så Michael Moesgaard Andersen gerne, at Configit udvikler sig til et svar på den tyske softwaregigant SAP, hvis database- og dataanalysesoftware har gjort selskabet til verdens største leverandør af software til erhvervslivet.

»Vi taler om en mangemangedobling. Kunne man f.eks. forestille sig selskabet med 10.000 ansatte? Potentialet er rigtigt, rigtigt stort. Configits software har et lille ben ind på tre forskellige områder, som meget betragtes som afskilte: ERP-systemer (til virksomhedsstyring, red.), PLM-systemer til styring af produkters livscyklus og CRM-systemer (kundehåndteringssystemer, red.). Vi vil gerne have en partner, som kan hjælpe os til endnu mere global succes. Hvis nogen har den ekspertise, kan vi måske lave et nyt SAP - et firma, som sætter den nye standard,« siger han og henviser til kundegruppen.

Håber på at blive global standard

Configit er stiftet i 2000 af Henrik Reif Andersen og Henrik Hulgaard, som er teknisk direktør for selskabet, der i 2014 havde et driftsresultat (EBITDA) på 14,6 millioner kroner og et resultat før skat på 7,9 millioner kroner. I 1. kvartal 2015 lå omsætningen 232 procent over, hvad den gjorde for et år siden, fremgår det af årsregnskabet, og forventningen for 2015 er en dobbelt så stor omsætning som i 2014.

»Den basisteknologi, som Configit besidder, sælger vi i flere sammenhænge, fordi vi gerne vil have den gjort til global standard,« siger Michael Moesgaard Andersen.

I dag har Configit afdelinger i Danmark, Storbritannien, USA og Kina.