Succesrig IT-iværksætter øjner gevinst på halv mia.

Manden bag mobilselskabet CBB har hyret schweizisk bank til at sælge sin andel af den danske IT-komet Configit.

Foto: benita marcussen. Michael Moesgaard Andersen, der er bestyrelsesformand for Configi, som nu sættes til salg.
Læs mere
Fold sammen

Den succesrige IT-iværksætter Michael Moesgaard Andersen, som blandt andet stod bag mobilselskabet CBB, kan hente en gevinst på en halv milliard kroner, hvis det lykkes at få solgt det danske softwareselskab Configit, som er i færd med at ekspandere til andre lande.

Michael Moesgaard Andersen, der er bestyrelsesformand for Configit og siden 2008 største aktionær, har ifølge Børsen hyret den schweiziske investeringsbank UBS til at finde en partner.

»Nogle gange skal man holde spejlet op og vurdere, om man er den bedste til at få selskabet op på et endnu højere niveau, og det er jeg jo nok ikke længere,« siger Michael Moesgaard Andersen til avisen.

Configit arbejder med såkaldt virtuel tabulering, der - stærkt forenklet - kan håndtere definitionen af et meget stort antal varianter af produkter, f.eks. i bilbranchen, så man forhindrer fejl ved samlingen. Vestas, Lego og Danfoss er blandt kunderne herhjemme, i udlandet bruges softwaren af blandt andre Jaguar Landrover, Fiat og Philips. Selskabet har medstifter Henrik Reif Andersen som administrerende direktør, og han er netop professor i softwarefejl.

Succesrig investor og forfatter

Michael Moesgaard Andersen er administrerende direktør for Andersen Advisory Group. Han var medstifter af CBB Mobil, som Telenor i 2004 købte for 130 millioner kroner, og har siden investeret i og været med til at opbygge en række selskaber inden for tele- og IT-verdenen og siden sælge dem videre, normalt til en god pris.

Michael Moesgaard Andersen er ikke en mand med store armbevægelser. Han koncentrerer sig om det, som han er god til, og har ikke behov for at prale med sine succeser. Til gengæld udnytter han sin omfattende viden i sin rådgivningsvirksomhed, ligesom han har skrevet en række bøger om netop at få succes som iværksætter.

I 2007 solgte Michael Moesgaard Andersen sin andel i Sifira, i 2008-2009 solgte han teleselskabet v2tel til Global Connect, i 2014 blev Mobilethink og Tweakker solgt, begge til Spirent Communications.

Configit havde i 2014 et driftsresultat på 2,5 millioner kroner men ventes alligevel at kunne indbringe mellem 500 og 700 millioner kroner ved et salg. Configit har haft overskud i otte år i træk.