Region Sjællands medarbejder rejste til Dubai helt privat

En tidligere medarbejder fra regionen var helt privat, da han rejste til Dubai sammen med flere tidligere Atea-folk på Ateas regning i november 2014. Til sine kolleger fortalte han, at han skulle til Dubai og Abu Dhabi for at se bilræs.

Foto: MARWAN NAAMANI

Da en medarbejder fra Region Sjælland i november sidste år fløj til Dubai sammen med fire andre, rejste han ikke i embeds medfør for Region Sjælland. Rejsen tog han som en privat sviptur i luksusklassen, dog uden selv at betale de 80.000 kr., som rejsen kostede. Det gjorde IT-virksomheden Atea.

Dubai-turen, der samlet løb op i 400.000 kr. for de fem deltagere, er central i bestikkelsessa­gen, der ud over en medarbejder fra Region Sjælland, også omfatter nuværende og tidligere ansatte fra Atea, 3A-it og Rigspolitiet.

Region Sjælland bekræfter, at den pågældende medarbejder ikke var sendt til Dubai af regionen.

»Vi har fået kendskab til, at en medarbejder i Region Sjælland har deltaget i en rejse til Dubai, hvor omkostningerne er afholdt af Atea. Det har ikke været en tjenesterejse,« skriver den pågældendes tidligere chef, regionens IT-direktør Per Buchwaldt i en mail til Berlingske.

I Region Sjælland var man imidlertid godt klar over, at den pågældende medarbejder skulle til Dubai, men ikke at han fik rejsen betalt af Atea.

»Region Sjælland registrerer ikke, hvor regionens medarbejdere rejser hen i deres fritid. Den pågældende medarbejders kolleger var dog i varierende grad vidende om, at den pågældende medarbejder havde planer om at se Formel 1-løb i Abu Dhabi/Dubai i sin fritid. Jeg var således også klar over, at den pågældende havde den plan, men kendte intet til rejseplaner, rejsedeltagere, eller at rejsen ville blive betalt af regionens leverandør,« skriver Per Buchwaldt.