Redning af Monte dei Paschi løser ikke Italiens bankproblemer

Det virker mere og mere sandsynligt, at den italienske bank Banca Monte dei Paschi di Siena bliver nationaliseret. Flere eksperter vurderer dog, at det ikke er nok til at redde landets banksektor.

Arkivfoto. Det virker mere og mere sandsynligt, at den italienske bank Banca Monte dei Paschi di Siena bliver nationaliseret. Flere eksperter vurderer dog, at det ikke er nok til at redde landets banksektor. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Giampiero Sposito / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Monte dei Paschi forsøger en sidste gang at rejse penge fra private investorer gennem en restrukturering af lån og et aktiesalg denne uge. Lykkes det ikke, vil den italienske regering træde ind med en støtteaktion.

Det skriver The Wall Street Journal.

- Problemerne for specifikke banker kan løses, men hele Italiens bankmodel har brug for et komplet eftersyn, vurderer Giovanni Bossi, der er topchef for banken Banca Ifis, overfor The Wall Street Journal.

Den italienske banksektor er udfordret fra flere sider. Økonomien forventes ikke at vokse med mere end 1 pct. de kommende år, og bankernes særdeles traditionelle forretningsmodel giver ikke meget manøvrerum.

Den italienske banksektor er blandt Europas mindst profitable, og bankernes egenkapitalafkast lå sidste år på 4,8 pct. Til sammenligning lå det på 14 pct. for irske banker og 8,3 pct. for de franske.