Fitch: Italienske banker skadet af afstemningsresultat

Kreditvurderingsbureauet Fitch har efter resultatet af den italienske folkeafstemning vedrørende en forfatningsændring, der endte med en forkastelse, nedgraderet sine forventninger til den italienske banksektor for 2017.

Monte Dei Paschi di Siena. Fold sammen
Læs mere
Foto: GIUSEPPE CACACE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Således mener Fitch, at det nu kan blive sværere for bankerne at rejse nødvendig kapital i et forsøg på at styrke deres finansielle position.

Det skriver The Guardian.

Verdens ældste bank, Banca Monte dei Paschi di Siena (MPS), og Unicredit er blandt aktørerne, der kan få en sværere vej til planlagt fremskaffelse af yderligere kapital, hvilket har negative implikationer for hele den italienske banksektor.

I forvejen er sektorens adgang til kapital på de institutionelle markeder blevet dyrere og mere besværlig i 2016, og dette kunne Ifølge Fitch meget vel forværres i 2017.

Særligt MPS er i finansielle problemer og et krak er nært forestående, hvis ikke det lykkes at skaffe kapital fra enten den italienske stat eller fra den private sektor.

Den politiske usikkerhed, der er opstået i kølvandet på forfatningsafstemningen, hvor en konsekvens sandsynligvis bliver premierminister Matteo Renzis afgang, kan dog muligvis skræmme private investorer væk fra en redning af MPS, hvilket altså kan gøre det nødvendigt med statslig indblanding.