Politikere mister tillid til banker

Vestjysk Bank-affæren spreder skepsis blandt politikere for ny hjælp til bankerne.

Formand Carsten Andersen forklarer om baggrunden for nedskrivningerne og fyringen af direktør Frank Kristensen i Vestjysk Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre og Socialdemokraterne har mistet lysten til at skyde penge i særløsninger og redningsplaner for at undgå bankkrak efter tirsdagens choknedskrivninger på 600 millioner kroner og direktørfyring i den halvt statsejede Vestjysk Bank.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Det er ikke mere end et halvt år siden, at vi sad og nikkede til den her konstruktion i forligskredsen... Det var for at tage maksimalt hensyn til erhverv, landbrug og arbejdspladser i Vestjylland, det kan jeg lige så godt være ærlig at sige. Det, vi har været vidner til, har desværre toldet på kreditten, siger Venstres erhvervsordfører, Kim Andersen, til Jyllands-Posten efter mødet med forligspartierne i bankkredsen hos erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) om affæren i Vestjysk Bank.

Staten skød som en del af redningsplanen mere end 100 millioner kroner i nye aktier i banken og har forlænget garantier for 7 milliarder kroner. Nationalbanken har samtidig købt for 175 kroner DLR-aktier af banken.

- Man skal ikke afvise nye særordninger, men det med at skyde flere penge i banker vil vi lige tænke en ekstra gang over efter dette her, siger Socialdemokraternes finansordfører, John Dyrby Paulsen, til Jyllands-Posten.

De Konservatives erhvervsordfører, Brian Mikkelsen, siger til avisen, at banksektoren igen vil få brug for særlig hjælp i løbet af de kommende år og understreger, at »vi kan lære noget af det, der sker nu«.