Pensionskasse bygger 120 boliger ved vandet

Området ved Amerika Plads på Østerbro får godt 100 boliger og er dermed fuldt udbygget.

Et byggeri på 12.500 kvadratmeter er igangsat på Amerika Plads på Østerbro.
Læs mere
Fold sammen

Med AP Pension som investor bliver et byggeri på 12.500 kvadratmeter igangsat på Amerika Plads på Østerbro, lidt syd for Marmormolen og Nordhavn.

Projektet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og omfatter cirka 120 boliger og 500 kvadratmeter café eller butik i stueplan. Der er forventet byggestart til sommer og indflytning i første kvartal 2017.

AP Pension ejer den ene halvpart, mens den anden halvdel er fordelt mellem det offentlige udviklingsselskab By & Havn og den børsnoterede ejendomsudvikler TK Development. Dermed er området ved Amerika Plads ved at være fuldt udbygget. Det samme gælder Marmormolen med blandt andet FN-byen og den første etape af selve Nordhavn, Århusgadekvarteret, begge få hundrede meter mod nord.

»Vi er glade for at have indgået et samarbejde om den absolut sidste grund på Amerika Plads. AP Pension har med stor succes investeret i Århusgadekvarteret lidt nord for Amerika Plads, og vi oplever stor efterspørgsel efter kvalitetsboliger i denne del af byen,« udtaler ejendomsinvesteringschef Peter Olsson, AP Pension.

Fra By & Havn lyder lige så tilfredse toner:

»Amerika Plads har udviklet sig til en velfungerende blandet bydel og har sin egen særlige identitet med blandingen af nye og gamle bygninger, og området kommer til at vinde endnu mere i kraft af naboskabet til Marmormolen, hvor der også bygges boliger, samt til Århusgadekvarteret, der transformeres fuldstændig i disse år,« siger administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen.

AP Pension er samtidig på vej med flere andre danske ejendomsinvesteringer for samlet en halv milliard. I Esbjerg bygger selskabet for Mærsk og DONG Energy, i Sønderborg for Siemens Wind Power, og i Vejle drejer det sig om nybyggeri af luksuslejligheder.