Nyt Lufthansa-gebyr banker bookingselskab til bunds

Spanske Amadeus IT Group, der driver et online bookingsystem for blandt andet flybilletter, hoteller, krydstogter og lejebiler, bliver sendt helt til bunds i onsdagens europæiske aktiehandel, efter at det tyske flyselskab Lufthansa har indført et nyt gebyr.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lufthansa har lagt 16 euro oven i prisen for at booke flybilletter hos selskabet via de globale distributionssystemer og rejsesider, og det kan koste Amadeus penge og markedsandele.

Amadeus-aktien falder med 9,5 pct. til 37,48 euro på børsen i Madrid oven på Lufthansas tiltag, der muligvis ikke er det sidste af slagsen i sektoren.

I hvert fald vurderer den schweiziske storbank UBS ifølge Bloomberg News, at Lufthansas træk rejser spørgsmålet om, hvorvidt de andre store flyselskaber vil gå samme vej, hvilket kan ramme bookingselskaberne yderligere.

Ifølge selvsamme Bloomberg News meddelte Amadeus i 2007, da Lufthansa første gang indførte gebyr på køb af billetter gennem bookingselskaber, at det ramte selskabets indtjening og markedsandel.