Novozymes må kæmpe videre for sine patenter i USA

Novozymes må atter en tur i retten i USA. Således har US Water Services, der blandt andet beskæftiger sig med ethanol, appelleret en patenttvist, selskabet tabte til Novozymes for knap fire uger siden.

ARKIVFOTO 2007 af Novozymes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af retsdokumenter fra sagen indhentet af Allium Legal.

Der er tale om et patent i forbindelse med ethanolproduktion, som US Water Services har anklaget Novozymes for at have brudt. Retten i det vestlige distrikt af Wisconsin kendte den 31. juli anklagerne mod Novozymes om patentovertrædelser for ugyldige og afviste dem fuldstændigt, men sagen tages altså nu videre til United States Court of Appeals for the Federal Circuit.

US Water Servises har opfundet en metode til at reducere dannelsen af uopløselige aflejringer under produktionen af ​​ethanol og har siden 2009 markedsført et produkt til ethanolproducenter under navnet Phytout.

Den er den metode, som det amerikanske selskab hev Novozymes for retten for at have brugt som hovedkomponent i Novozymes-produktet Phytaflow, der kom på markedet i 2013. Den tidligere retsinstans afviste dog, at Novozymes har brudt US Water Services patenter.