Norwegian har igen Dreamliner-kaos

Lavprisselskabet Norwegian måtte i weekenden tilkalde to reservefly for at gennemføre selskabets langdistanceprogram.

Passagerer til New York fra Oslo blev mere end 24 timer forsinket og der var også forsinkelser fra New York til London Gatwick. Fold sammen
Læs mere
Foto: SCANPIX NORWAY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lavprisselskabet Norwegian måtte i weekenden tilkalde to reservefly for at gennemføre selskabets langdistanceprogram. Passagerer til New York fra Oslo blev mere end 24 timer forsinket, og der var også forsinkelser fra New York til London Gatwick.

Det skriver branchesitet Check-in.

- Problemet opstod fredag aften da et udsolgt Dreamliner-fly med 291 passagerer om bord skulle flyve fra Oslo til New York. Afgangen var berammet til kl. 18.15, men på grund af en beskadiget cargo-dør var det ikke muligt at få flyet i luften. I stedet blev passagererne sendt på hotel, og måtte vente til lørdag aften kl. 18.40. Passagererne oplevede dermed en forsinkelse på lidt over 24 timer, skriver Check-in.

På den modsatte side af Atlanten ventede 276 passagerer også på at komme hjem lørdag aften kl. 21.55.

- Disse gæster måtte belave sig på en overnatning i New York og rejse hjem søndag eftermiddag kl. 16.00 med et Airbus A340-300 fly (CS-TQM), der var hentet ind fra portugisiske Hifly, skriver Checik-in.

Flyet var ankommet til New York på den ugentlige afgang fra Bergen, der var blevet seks timer forsinket ud af Norge, da reserveflyet første skulle positioneres fra Manchester, hvor det havde fløjet for Thomas Cook Airlines.

Endnu et reservefly kom i gang lørdag aften, da et Boeing 777-200 fly (CS-TFM) fra portugisiske euroAtlantic Airways fløj tomt over Atlanten fra Lissabon til New York-JFK for at assistere med ventende passagerer til London-Gatwick.

Det fly skulle betjene afgangen fra New York-JFK til London Gatwick lørdag aften med planlagt afgang kl. 23.00. Flyet kom dog først fra New York lidt før kl. 05.00 søndag morgen lokal tid og landede i London søndag eftermiddag kl. 15.50 - fem timer efter fartplanen.

Også SAS' langdistanceruter er ramt af forsinkelser i sommer.

I sidste uge skrev Check-in, at skønsmæssigt op imod 5000 passagerer indenfor den seneste måned har været berørt af aflysninger eller forsinkelser på langdistanceruterne hos SAS.

- I løbet af de seneste 30 dage har SAS aflyst 20 interkontinentale flyafgange og har i et enkelt tilfælde måttet indleje et Airbus A340-500 reservefly fra portugisiske Hifly. I øvrigt samme selskab som Norwegian har benyttet i et stort omfang, når der har været problemer med Dreamliner-flyene, skrev Check-in 22. juni.

LÆS MERE