Mols-Linien kan slå Øresundsbroen

Mols-Liniens vision om en flydende Kattegat-bro med ni hurtigfærger kan få en så stor trafik-kapacitet, at den vil slå det nuværende trafiktal på Øresundsbroen.

Mols-Linien vil med ni færger lave 20-minuttersdrift mellem Jylland og Sjælland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted
I de seneste dage har Mols-Linien været i medierne med tilbud om at udvide trafikken på Kattegat betragteligt med investeringer på op mod to mia. kr. så rederiet kommer op på i alt ni hurtigfærger. Trafikkapaciteten kan dermed blive så stor, at den overgår Øresundsbroen, skriver Dagbladet Børsen.

Mols-Linien vil med de ni færger lave 20-minuttersdrift mellem Jylland og Sjælland og dermed på døgnbasis kunne suge op til 15.840 biler ud af motorvejen over Fyn. Dog forudsætter regnestykket, at der er 20-minutters drift døgnet rundt.

Ifølge Børsen er det i praksis mere realistisk at forestille sig 40 afgange i døgnet, svarende til 8 timer med 20 minutter drift og 8 timer med halvtimes drift. Ifølge Mols-Linien kan man regne med en gennemsnitlig færgestørrelse på mindst 200 personbiler i fremtiden, så det giver mindst 8.000 biler i døgnet.

Til sammenligning kørte der sidste år i snit 24.088 biler over Storebælt pr. døgn. Heraf regner Mols-Linien selv med, at knap halvdelen hører til rederiets naturlige opland.