Milliardærfamilie slår rekord med regnskab – tjener styrtende på grænsehandel

Fleggaard-koncernen sætter ny rekord for omsætningen, viser årsregnskab. Dermed fortsætter succesen for den familieejede virksomhed, der i flere generationer har tjent godt på grænsehandel og andre aktiviteter.

Familie-koncernen Fleggaard har slået rekord med deres nyeste årsregnskab, og kan dermed se frem til et en forrygende omsætning på 7 mia. kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER/Ritzau Scanpix

Familiekoncernen Fleggaard Holding A/S fortsætter succesen med handel af billige øl og sodavand ved den dansk-tyske grænse. Virksomhedens årsregnskab viser , at virksomheden sidste år satte rekord omsætningsrekord, ligesom selskabet også melder om vækst i indtjeningen.

Det offentliggjorte regnskab viser en omsætning på syv mia. kroner og et resultat på 520 mio. kroner før skat. Det giver en tocifret vækstrate i både omsætning og indtjening på henholdsvis ti pct. og 13pct. i forhold til året før. Og det er noget, som administrerende direktør for Fleggaard Holding Jens Klavsen glæder sig over.

»Efter et par år hvor vores vækst til dels har været præget af opkøb, er dette års resultat hovedsagelig drevet af organisk vækst. Mens udviklingen i grænsehandlen atter har været stabil, har vi fået etableret nye internationale salgskanaler i vores grossistselskaber ligesom Fleggaard Leasing har haft et godt år,« siger adm. direktør Jens Klavsen i en pressemeddelelse.

»Samtidig har vi taget hul på en proces omkring optimering og udnyttelse af de kompetencer og muligheder, vi har på tværs af koncernens selskaber, hvilket allerede har givet gode resultater,« lyder det.

Jens Klavsen, administrerende direktør for Fleggaard Holding A/S

»Alle vores medarbejdere har ydet en kæmpe indsats. Med knofedt, vinderindstilling og godt gammeldags købmandskab«


Fleggaard-familien, der i tre generationer har siddet på ejerskabet i koncernen, har i over 90 år beskæftiget sig med detailhandel omkring den dansk-tyske grænse, men beskæftiger sig derudover også med grossisthandel samt leasing og aktiviteter indenfor hotel- og restaurationsbranchen.

Med årets regnskab markerer firmaet 12 år med topresultater, hvilket har placeret familien som én af de største danske familiekoncerner. Og hvis det står til Jens Klavsen har Fleggaard ingen intentioner om at stoppe med at vokse.

»Alle vores medarbejdere har ydet en kæmpe indsats. Med knofedt, vinderindstilling og godt gammeldags købmandskab i alle grene af koncernen har vi nået nye højder. Der er ingen tvivl om, at vores dygtige medarbejdere er grundlaget for, at vi netop har leveret endnu en indtjeningsfremgang,« siger Jens Klavsen i pressemeddelelsen.

Familien Flegaard indtog sidste år en 17. plads blandt Danmarks 100 rigeste. Du kan se den fulde liste, som Berlingske udarbejder hvert år, her.