Microsoft gør Facebook "stuerent" på arbejdspladser

I nat blev Facebook Chat integreret med Messenger. En blåstempling af Facebook, mener ekspert.

Foto: NICHOLAS KAMM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis en medarbejder chatter på Facebook i arbejdstiden, så vil den typiske arbejdsgiver rynke på næsen. Men det vil snart ændre sig, håber Microsoft.

I dag bliver Facebook-chat nemlig integreret med den danske version af Windows Live Messenger.

Det betyder, at man kan chatte med sine Facebook-venner direkte fra Messenger. En tilføjelse som vil legalisere brugen af Facebook på arbejdspladser, spår analytiker.

Microsoft ejer en lille andel på 1,6 procent af det succesfulde sociale netværk, og det kan være årsagen til, at de to firmaer i højere og højere graf fletter fingre. Det var allerede muligt at oprette indlæg på kryds og tværs af Facebook og Messenger inden nattens opdatering, og Facebook bruger også Bing.

Men tilføjelsen af Facebook-chat er værd at lægge mærke til.

Ifølge Jonas Klit Nielsen, der er partner i det sociale mediebureau Mindjumpers, er det en kærkommen tjeneste til den generation af unge, der ikke skelner mellem private venner, kollegaer og forretningsforbindelser. Sagt på en anden måde så er integrationen et udtryk for, at Facebook er ved at blive et mere "seriøst" værktøj, der også bruges arbejdsrelateret.

”Messenger er et accepteret værktøj på arbejdspladsen. Chefen kan godt se, hvordan den hurtige og præcise dialog med kollegaerne gavner effektiviteten. Anderledes har chefen det ofte med Facebook-chat, som i manges øjne er til de private relationer. Men det ændrer sig. Der er kommet en generation af medarbejdere, der er opvokset med de sociale medier. De såkaldt ”digitalt indfødte”. For dem kan Facebook sagtens være stedet, hvor man både holder kontakten med sine private venner og forretningsforbindelser,” siger Jonas Klit Nielsen, Managing Partner i Mindjumpers.

For at kunne chatte på Facebook via Messenger skal man have det nyeste Windows Live Messenger 2011 installeret og anvende Windows 7 eller Vista.

Microsoft har fået lov til at tælle brugere af Messenger med i optællingen over de mest populære hjemmesider i Danmark. Her indtager Messenger normalt en tredjeplads med cirka 1,6 millioner brugere om måneden.