Mediemogulens forvandling til et levende spøgelse

En af verdens mægtigste mediemoguler er tilsyneladende på en deroute af de helt store. Anklageskriftet fra en af hans eks-kærester lyder, at han er sygnet hen til et uforståeligt, levende spøgelse med en forfald til sex og røde bøffer.

Er mediemogulen Sumner Redstone ved sine fulde fem? Det spørgsmål rejses oftere og oftere, også af indehaveren af den næststørste aktiepost, Mario Gabelli. Foto: Fred Prouser /Reuters Fold sammen
Læs mere

Da Manuela Herzer som sædvanligt kørte gennem indkørslen til mediemogulen Sumner Redstones kæmpe Hollywoodpalæ den 12. oktober i år, blev hun mødt af en limousinechauffør med en overraskende besked. »Hr. Redstone vil ikke have dig her.«

Herzer rystede på hovedet og fortsatte forbi Koi-dammen, gennem vestibulen og ned ad gangen til den ene opholdsstue. Ifølge LA Times blev hun mødt af sikkerhedsvagter og Redstones advokat, som gav den samme besked: Skrub af. Ingen videre forklaring.

51-årige Manuela Herzer led den samme skæbne, som den 44-årige Sydney Holland gjorde få måneder tidligere. De to kvinder havde ikke kun været kærester med den 92-årige mediemilliardær Sumner Redstone, men også været hans vigtigste plejepersonale og tætteste allierede. Alt sammen i en form for trio i sameksistens.

Sumner Redstone er manden bag medieimperiet, som rummer TV-netværket, CBS, prominente kabelkanaler som Showtime, MTV og det legendariske Hollywood-studie Paramount Pictures. Han har for længst overgivet driften af CBS og Viacom, men han kontrollerer 80 pct. af aktierne og posten som bestyrelsesformand.

»Sumner Redstone er sygnet hen til en tragisk figur, han er et levende spøgelse,« lyder det i anklageskriftet, som er indleveret af Manuela Herzer. Hun mener, at hun blev fjernet på et forkert grundlag, og at Redstone er mentalt inkompetent ude af stand til at kommunikere.

»Han kræver, når han kan forstås, at have sex hver dag. Han er følelsesmæssigt påvirket af ikke at kunne drikke og spise. Han er besat af røde bøffer og nægter at forstå, at han ikke er i stand til at spise det,« skriver Herzer i anklageskriftet.

Hvor involveret Redstone er i CBS og Viacom er ifølge LA Times uklart. Adm. direktør i Viacom Philippe Dauman siger til LA Times, at Redstone er med på telefonen til bestyrelsesmøderne. Virksomhederne vil dog ikke vise eksempler på beslutninger, som er træffet med input fra Redstone.

Herzers rygter har spredt sig, og i begyndelsen af december skrev Reuters, at Mario Gabelli, som ejer den næststørste andel af aktier efter Redstone i CBS og Viacom, sætter spørgsmålstegn ved, om Redstone er ved sine fulde fem.

»Alt for mange ringer til mig for at spørge, hvad der virkelig foregår. Det ville være passende for virksomheder, som her på børsen i New York, at komme med en udmelding. Er Redstone, eller er han ikke i stand til at være bestyrelsesformand,« spørger Gabelli.

Fra Redstones advokater lyder det, at Herzer har et andet motiv. Hun er ude efter penge og en plads i testamentet. Viacoms direktører og læger siger ifølge The New York Post, at Redstone udmærket godt ved, hvad der foregår.

Hvis Sumner Redstone afgår ved døden eller bliver umyndiggjort, er det op til Redstones familiemedlemmer, som Redstone har et tvivlsomt forhold til, at beslutte virksomhedernes videre skæbne.