Medicinalindustrien brager afsted men skaber ikke job

Medicinalindustrien i Danmark klarer sig exceptionelt, når det kommer til at øge salgstallene og indtjeningen, men til gengæld halter den efter, når det handler om at skabe nye arbejdspladser.

Foto fra Novo Nordisk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Medicinalbranchen har ifølge en opgørelse fra Dansk Aktie Analyse kunne notere sig et overskud på 56,7 mia. kr. i 2015, hvilket er en stigning på 83 pct. sammenlignet med året før. Samtidig faldt antallet af medarbejdere dog med 0,1 pct. i 2015 på trods af 14 pct. fremgang i omsætningen, og siden da har Novo i 2016 fyret 500 medarbejdere yderligere i Danmark.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Jeg kunne godt forestille mig, at vi fremadrettet vil se, at man lægger finanscentre og lignende i f.eks. Polen. Det ser man inden for forskellige sektorer efterhånden,« vurderer Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, til Jyllands-Posten.

Novo Nordisk er på trods af modvind fortsat den suverænt største spiller på det danske marked. Det er målt på alt fra omsætning og driftsoverskud til antal medarbejdere, hvor selskabet med sine mere end 40.000 ansatte globalt har syv gange flere end Lundbeck på andenpladsen, skriver Jyllands-Posten.