Novo sender registreringsansøgning for Semaglutid i EU og USA

Novo Nordisk indsender registreringsansøgning i USA og EU for GLP-1-analogen Semaglutid, som medicinalselskabet har store forventninger til.

Foto: Sigrid Nygaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser medicinalkoncernen i en meddelelse til fondsbørsen mandag eftermiddag.

Ansøgningen er indsendt på baggrund af de meget omfattende Sustain-studier. Data fra hjerte-kar-studiet Sustain 6 har vist, at brugen af Semaglutid beskytter diabetikere mod alvorlige hjerte-kar-lidelser.

Ser man på hjerte-kar-død, blodpropper og slagtilfælde under et, så viste Sustain 6 en statistisk signifikant reduktion på 26 pct.

- Det er stadig en stor udfordring for voksne med type 2-diabetes at opnå en god blodsukkerregulering, vægttab og en reduktion af risikoen for hjerte-kar-tilfælde, siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling i Novo Nordisk, i meddelelsen.

- Vi er rigtig glade for denne registreringsansøgning, fordi resultaterne fra Sustain-programmet viser, at Semaglutid til dosering én gang ugentligt har potentiale til yderligere at forbedre behandlingen af voksne med type 2-diabetes, påpeger han videre.

Semaglutid er en ny analog af det naturlige hormon glukagonlignende peptid-1 (GLP-1), som stimulerer udskillelsen af insulin og reducerer sekretionen af glukagon på en glukoseafhængig måde, ligesom den nedsætter appetit og madindtag.

Midlet har potentiale til at overtage positionen fra Novos bedst sælgende enkeltprodukt - GLP-1-analogen Victoza.

Med Sustain-studiet har Semaglutid vist bedre resultater end med studierne for Victoza, som samtidig skal indtages dagligt - mens Semaglutid altså blot skal indtages én gang ugentligt.