Novo sætter loft over listeprisstigninger i USA

Novo Nordisk sætter et loft over sine forhøjelser af listepriserne på medicin. Fremover vil prisstigninger højst være encifrede.

Arkivfoto. Novo Nordisk sætter et loft over sine forhøjelser af listepriserne på medicin. Fremover vil prisstigninger højst være encifrede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af et åbent brev, som selskabets topchef i USA, Jakob Riis, har lagt ud på selskabets amerikanske hjemmeside, skriver branchemediet Medwatch.

I brevet skriver Jakob Riis, at Novo Nordisk aktivt vil arbejde for at forsøge at forandre det komplekse amerikanske prissystem, der blandt andet involverer store rabatter til indkøbsforeningerne, administrative gebyrer og rabatkuponer til patienterne fra medicinalvirksomhederne.

- Vi har behov for at arbejde med alle involverede for at simplificere og forandre systemet, skriver Jakob Riis.

Meldingen kommer efter heftig debat i USA i den senere tid om stigende priser på medicin. Debatten, som blandt andet har været rejst af toppolitikeren Bernie Sanders, har kredset om medicinalselskabernes listepriser på insulin, som ifølge Novo ganske rigtigt har været stigende gennem en årrække.

Det samme har dog rabatterne, som Novo Nordisk betaler til de store indkøbsorganisationer, der rådgiver sygekasserne, hvilket betyder, at stigningen i nettopriserne har været væsentligt mindre.

En voksende patientgruppe betaler dog mere for deres medicin, konstaterer Novo, der også forpligter sig til, at patienterne altid har adgang til billigere alternativer såsom human insulin.