McDonald's serverer sprød salgsvækst

Burgere og fritter sælger bedre end ventet hos McDonalds, der kan notere sig pæn salgsvækst.

Det går bedre end ventet for fastfood kæden over dem alle, McDonalds. Fold sammen
Læs mere
Foto: Yves Herman

McDonald's-restauranterne verden over langede mange flere burgere, fritter og sodavand over disken i første kvartal end ventet.

Godt nok faldt kædens omsætning 4 pct. til 5,68 mia. dollar i årets første tre måneder, men renset for restaurantlukninger og valutaudsving var der tale om en vækst på 4 pct. på sammenlignelig basis. Det var dermed en klart positiv overraskelse, da det tal kun var ventet at ligge på 1,3 pct. ifølge estimater fra Bloomberg.

McDonald's har samtidig skåret kraftigt ned på udgifterne både i restauranterne og i administrationen, så omkostningerne faldt 12 pct. Det banede vejen for en stigning på 19 pct. i indtjeningen per aktie til 1,47 dollar - et stykke bedre end de ventede 1,34 dollar ifølge Bloomberg News.

»Vores indsats for at bygge et bedre McDonald's giver betydningsfulde resultater med et fortsat positivt momentum og en stærk start på 2017, der indeholder positive sammenlignelige salgstal på tværs af alle segmenter, et højere antal gæster og stigende overskud,« udtaler topchef Steve Easterbrook i regnskabet.

Tallene får investorerne til at sende McDonald's-aktien 2,6 pct. højere i formarkedet i USA.

/ritzau/FINANS