Hacket McDonald's twitterkonto kritiserer Trump

Et opsigtsvækkende tweet fra McDonald's kritiserede torsdag morgen Donald Trump, men opslaget var skrevet af hackere, siger burgerkæden.

Foto: Torben Christensen

Der kom for alvor gang i McDonald's twitterprofil, da et opsigtvækkende tweet om Donald Trump blev delt med følgerne torsdag morgen. I opslaget kom burgerkæden blandt andet med en kritik af størrelsen på præsidentens hænder.

Det skriver The Wall Street Journal.

Opslaget på Twitter, der ikke længere er tilgængeligt, lød:

»@realDonaldTrump du er faktisk en seriøs modbydelig undskyldning af en præsident, og vi vil elske at få @BarackObama tilbage, du har også små hænder.«

Twitter måtte hurtigt efter udgivelsen af det opsigtsvækkende tweet kontakte McDonald's og fortælle, at firmaets twitterkonto havde været i fare, fortæller burgerkæden. Ifølge McDonalds var kontoen blevet hacket, og firmaet begyndte med det samme en efterforskning i sagen.

»Baseret på vores efterforskning har vi slået fast, at vores twitterkonto var blevet hacket af en ekstern kilde. Vi sikrede den hurtigt, og vi undskylder for, at dette tweet blev sendt ud gennem vores konto,« sagde en talskvinde fra McDonald's til The Wall Street Journal.

Sjove kommentarer

Opslaget lå øverst på burgerkædens twitterprofil i omkring 20 minutter. Det opnåede på kort tid betydelig popularitet blandt twitter-brugerne, da opslaget længe lå blandt Twitters meste læste opslag, skriver The Wall Street Journal.

Opslaget blev blandt andet lagt ned af kommentarer af folk, der ville boykotte burgerkæden, men opslaget gav også anledning til andre humoristiske kommentarer.

Flere jokede med at ville se Trumps regninger fra McDonald's. En bruger skrev, at der allerede var fundet en mistænkt i sagen, mens personen postede et billede af Burger Kings maskot.

Sociale medier er relativt nyt for McDonald's, der ind til for nyligt ikke har været særlig aktiv på hverken Twitter eller Facebook, skriver The Wall Street Journal.